Alig bír járni Galambos Lajos, hiába kezelik a börtönben

2023.08.01. 09:46
A mulatós zenész még áprilisban kezdte meg börtönbüntetése letöltését, de a cellájáig még mindig nem jutott el, mert az első bent töltött nap óta a fegyház egészségügyi részlegén kezelik, miközben állapota folyamatosan romlik.

Galambos Lajost 2022 decemberében ítélték másodfokon 3 év hat hónap börtönbüntetésre áram, gáz és víz lopási ügye miatt. A mulatós zenész a közel hét évig tartó perben végig ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére tudomásul vette az ítéletet, bár az utolsó pillanatig remélte, hogy nem kell majd bevonulnia egyik büntetés-végrehajtási intézménybe sem. 

A börtönbüntetés letöltését idén áprilisban kezdte meg, mentő vitte a baracskai börtönbe. Azt nem tudni, hogy milyen betegségtől szenved, de az első naptól kezdve egészségügyi felügyelet alatt tartják. Ez az alapja Galambos Lajos a bírósághoz beadott kérelmének, amiben otthonápolásért folyamodott.

Folyamatosan romlik az állapota

A Ripost információi szerint az állapota folyamatosan romlik. A zenész az első naptól kezdve egészségügyi részlegen van, folyamatos felügyelet mellett, amire sajnos egyre nagyobb szüksége van. A portál szerint az egy hónappal ezelőtti egészségi állapotához képest mostanra sokkal rosszabbul van, a részleget el sem hagyhatja kísérő nélkül.

Helyesek az értesüléseik, Galambos Lajos most már kizárólag kísérővel képes sétálni, egyedül el sem engedik. Kísérik a BV-boltba, ahol vásárolhat, illetve az egészségügyi sétáin is mellette kell legyen valaki

– mondta Csontos Zsolt, Galambos ügyvédje. A zenész otthonápolására vonatkozó eljárás még folyamatban van, még nem született döntés.