Vadon Jani a szállodai szobájából nézte végig, ahogy elönti otthonát a víz

2023.08.15. 16:29
Az agusztus elején lecsapó viharok Vadon Janiék otthonában is jelentős károkat okoztak. A rádiós éppen nyaralni volt a Bakonyban, így nem tartózkodott a házban, amikor elöntötte a pincéjüket a víz, a lánya azonban otthon volt. Mint mondta, pótolhatatlan családi emlékek vesztek oda.

Vadoni Jani a Balázsék című reggeli műsorban mesélte el, hogy a Magyarországra lecsapó augusztus eleji viharokban a bútorok, edzőgépek és értékes könyvek mellett pótolhatatlan családi fényképek is odavesztek az otthonát ellepő víz miatt.

A rádiós elmondta, hogy a környékükön hajnali kettőkor csapott le a vihar, amit azért tud ennyire pontosan, mert a Bakonyban a szállodai szobájában ülve nézte végig az otthonában felszerelt kamerák képein, hogyan kúszik be az a pár köbméternyi víz, ami aztán elárasztotta a pincéjüket.

Ültem a szállodai szobámban, fogtam a telefont, és néztem a kamerafelvételen, ahogy jön be valami a kapunk alatt, mint egy rohadt nagy kígyó. Hátra megy, ott szépen bekanyarodik, és kettő perc alatt a teljes garázslejárónkat feltölti vízzel. Ülök, elindul egy izzadságcsepp a homlokomon és elkezdek remegni

– fogalmazott Vadon Jani.

Mint mondta, a helyiségben edzőgépeket, mosó-és szárítógépeket tárolnak, de az összes könyvüket és családi ereklyéjüket is ott tartották. A rádióst azonban az jobban aggasztotta, hogy a lánya aznap éjszaka otthon volt, és az elektromos gépek a hálózatba kötve álltak a vízben, ami akár életveszélyes áramütést is okozhatott volna. Elmondása szerint egész úton azért imádkozott, hogy a gyereke nehogy lemenjen a pincébe.

Hazaértünk, lekapcsolom a villanyórát, odamegyek a pincelejáróhoz, kinyitom az ajtót, felkapcsolom a lámpát, és látom, hogy egy kacsa elúszik. És mi az, ami megúszta? A macskaalmos tál. Mint egy csónak, elúszik a szemem előtt… Bemegyek, és mikor azt látod, hogy a vízen keresztül dereng a CD-lejátszó. Kicsit elkezded pásztázni elemlámpával a falat és a vizet, a polcok leszakadva, könyvek a vízben… Alsó polcon tárolod praktikus okokból a legnehezebb, a legdrágább, a legszebb, a legszínesebb albumaidat, könyveidet

– mesélte a rádiós.

Vadon Jani abban bízik, hogy a biztosító valamelyes kárpótolja majd őket, de úgy véli, míg bútorokat, könyveket és edzőgépeket tudnak újakat venni, a lányuk gyermekkori képeit, valamint a fekete-fehér családi fotókat nem tudják pótolni.

A rádiósnak ezért az édesapjáról például alig maradt képe, mivel a családi fotókat egy régi kofferben tartották, amit teljesen eláztatott a víz. Hozzátette, hogy maximálisan együtt érez mindenkivel, aki hasonlóképpen járt, és kiemelte, hogy nem sajnáltatni akarja magukat, hiszen tudja, hogy vannak olyanok, akik náluk sokkal rosszabbul jártak. Az elárasztott pincéjéről Vadon Jani videót is készített, ami a rádiós Instagram-oldalán vagy ide kattintva is elérhető.