Galambos Lajos már nincs életveszélyben

2023.08.17. 10:43 Módosítva: 2023.08.17. 10:48
Galambos Lajos ügyvédje, Csontos Zsolt elmondása szerint ügyfele állapota bár nem annyira súlyos, mint azt több helyről hallani, a mulatós zenész állapota nem javul, alapbetegségének pedig nem tesz jót jelenlegi élethelyzete. Emellett megnyugtatott mindenkit, aki a zenész állapota miatt aggódik: nincs életveszélyben Galambos Lajos.

Galambos Lajost 2022 decemberében ítélték másodfokon 3 év hat hónap börtönbüntetésre áram-, gáz- és vízlopási ügye miatt. A mulatós zenész a közel hét évig tartó perben végig ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére tudomásul vette az ítéletet, bár az utolsó pillanatig remélte, hogy nem kell majd bevonulnia egyik büntetés-végrehajtási intézménybe sem. 

A börtönbüntetés letöltését idén áprilisban kezdte meg, mentő vitte a baracskai börtönbe. Azt nem tudni, hogy milyen betegségtől szenved, de az első naptól kezdve egészségügyi felügyelet alatt tartják. Ez az alapja Galambos Lajos a bírósághoz beadott kérelmének, amiben otthon ápolásért folyamodott.

Jelenleg is azon van, hogy minél előbb szabaduljon

A zenész ügyvédje, Csontos Zsolt legutóbb a Story magazinnak nyilatkozott ügyfele hogylétéről. Elmondása szerint a helyzet nem annyira súlyos, mint ahogyan azt néhány helyen olvasni lehet, a mulatós zenész állapota nem javul.

A bevonulásától a betegszobán tölti a napjait. Nem javul az egészségügyi állapota, mondhatni, napról napra rosszabb. Nyilvánvalóan az alapbetegségeinek nem tesz jót ez az élethelyzet. De a rémhírekkel ellentétben nincsen életveszélyben

– idézi Galambos jogi képviselőjét a 24.hu szemléje. Csontos szerint a zenész napjait úgy kell elképzelni, mint egy kórházban fekvő betegét, akire éjjel-nappal nővérek vigyáznak. Esetében viszont nincsenek betegtársak, hiszen egyedül van egy szobában, és arra vár, hogy a szeretteivel beszélhessen.

Galambos az ügyvédjén kívül a családtagjaival is rendszeresen kommunikál, személyesen viszont egyikükkel sem találkozott a bevonulása óta.

A lapnak Galambos Lajos elmondta, családja támogatása és az a tudat tartja életben, hogy kijut a börtönből. Leszögezte azt is, hogy nem kell érte aggódni, a jogi képviselőjével jelenleg is azon dolgoznak, hogy a kérelmeit pozitívan bírálják el és a kiszabott börtönbüntetését ne kelljen leülnie.