Fekete Dávid az ellene felhozott vádról: Nem igaz!

2023.08.29. 19:48
Fekete Dávid a Hajdú Péternek adott exkluzív interjú közben tagadta, hogy 323 millió forintos tartozást halmozott fel.

A beszélgetésből egyelőre csak néhány részlet tekinthető meg, a teljes beszélgetés pénteken válik elérhetővé a Frizbi YouTube-csatornáján. Az adásban a korábbi megasztáros többek között arról is beszélt, milyen érzés volt megjárni a börtönt.

„Én a börtönben váltam a kisfiúból férfivá. Semmihez nem fogható, egy fegyház fokozatú börtönben […] életedben soha nem felejted el” – mondta Fekete Dávid.

Az énekes azt állítja, nem igaz, hogy több százmillió forintos tartozást halmozott fel az évek alatt. Amikor Hajdú Péter arról kérdezte, hogy pontosan mi volt az üzleti modell, a következő válasz hangzott el:

„Azt mondta a végén, hogy tudod, mit? Akkor fizessél nekem 11 vagy 10 százalékos kamatot. Szó szerint uzsorakamat volt. És én ezt fizettem. Volt, amikor havi tíz és fél milliót fizettem, csak uzsorában” – vallotta be Fekete Dávid.

Mint arról korábban írtunk, könnyítettek Fekete Dávid házi őrizetén, már nemcsak a lakásában, hanem Győr egész közigazgatási területén szabadon mozoghat. Ezt kihasználva nemrég ismét kiengedte a hangját a színpadon.

Több év szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság

Fekete Dávidot 21 bűncselekmény elkövetésével vádolják, amelyekkel a sértetteknek összesen mintegy 323 millió forintos kárt okozott.

Az énekest 2021 májusában vette őrizetbe a rendőrség, miután egyre nagyobb botrány alakult ki körülötte. Többen ugyanis azt állították, hogy anyagilag megkárosította őket, az egyre halmozódó adósságait pedig a mai napig nem sikerült törlesztenie.

AZ EGYKOR JOBB IDŐKET MEGÉlT ÉNEKES ÁLTAL OKOZOTT LEGKISEBB KÁR 1 MILLIÓ, MÍG A LEGNAGYOBB 73 MILLIÓ FORINT VOLT, AMIÉRT KOMOLYAN BŰNHŐDHET, HALMAZATI BÜNTETÉSKÉNT AKÁR 15 ÉV SZABADSÁGVESZTÉSRE IS ÍTÉLHETIK.

Tavaly ősszel az előkészítő ülésen az ügyész ajánlatát nem fogadta el. Annak értelmében 7 év börtönbüntetést kapott volna, ha minden vádpontban bűnösnek vallja magát, de Fekete Dávid nem ismerte el a bűnösségét.