18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mila Kunis és Ashton Kutcher bocsánatért esedeznek

2023.09.10. 16:18

Danny Masterson, az Azok a 70-es évek show című sorozat, illetve az Ál/Arc és a Drakula 2000 filmek színésze ellen még 2020-ban indítottak eljárást három nő megerőszakolása miatt. A vád szerint Masterson 2001-ben megerőszakolt egy 23 éves nőt, 2003 áprilisában egy 28 éves nőt, 2003 végén egy 23 éves nőt, illetve e három eset mellett felmerült még két másik is, ám elegendő bizonyíték hiányában nem indítottak eljárást ellene ezekben az ügyekben. A színész akkor úgy nyilatkozott, ártatlan, valamint biztos benne, hogy a bíróságon tisztázni tudja majd magát. A Los Angeles-i esküdtszék azonban végül három esetből kettőben bűnösnek találta, így nemi erőszak miatt 30 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

A színész pártfogója volt Asthon Kutcher és Mila Kunis, akik korábban az Azok a 70-es évek show című szériában dolgoztak együtt vele. Az ügy során támogatásukat fejezték ki, ám a Kutcher Instagram-oldalán megjelent videó szerint Masterson családjának kérésére ennél is messzebbre mentek. 

Mint kiderült, Kutcherék mindketten egy-egy levelet írtak a bírónak, amelyben azt fogalmazták meg, a színész milyen jó jellemű ember, és megérdemli a kegyelmet. Emiatt kaptak hideget-meleget az internet népétől, amiért egy erőszaktevő oldalán álltak, így egy, a közösségi médiában megosztott videóval szerettek volna tiszta vizet önteni a pohárba. 

Ahogy a bocsánatkérő célzattal készült felvételen kifejtik, nem az volt a szándékuk, hogy kétségbe vonják a Masterson ellen hozott ítéletet, vagy visszautasítsák azokat a vádakat, amelyeket felhoztak vele szemben. Elmondásuk szerint annyi volt a céljuk, hogy elmondják, ők milyennek ismerték meg őt, illetve mik a tapasztalataik vele kapcsolatban, mindezt a férfi családjának kérésére teljesítették. Emellett hozzátették, kiállnak a szexuális zaklatás áldozataiért, és bocsánatot kérnek mindenkitől, akiket megbántottak tetteikkel. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”