Döntött a hatóság L.L. Junior és G.w.M gyorshajtási ügyében

2023.09.15. 14:25
A két celeb még augusztus végén rendezett gyorsulási versenyt a Petőfi hídon, amellyel kapcsolatban eljárást indított ellenük a rendőrség. A legújabb információk szerint a hatóságok végül pénzbüntetéssel és több büntetőponttal sújtották őket.

Mint megírtuk, L.L. Junior néhány hete osztott meg egy videót az Instagram-oldalán, amelyen az volt látható, amint az énekes a Petőfi hídon Budáról Pest irányába halad a Mercedesével, mellette pedig egy másik sofőr hajt el egy BMW-vel. Végül sikerült beérnie az autóst – a megengedett sebességhatárt túllépve –, és kiderült, a volán mögött G.w.M ül. A videóban L.L. Junior arról is megkérdezte a rajongókat, szerintük melyik autó a jobb a kettő közül. 

Ezek a BMW-sek, gyerekek! 130-cal, döbbenet! Ki ez?

– mondta a felvételen, ám mindez nem maradt büntetlenül.

A hatóságok a videóra felfigyelve hivatalból eljárást indítottak ellenük, mire L.L. Junior eltávolította a tartalmat a közösségi oldaláról, majd egy közleményt tett közzé, amelyben a sajtót kritizálta amiatt, mert megírták, ami történt. Az ügy kirobbanása óta nemigen lehetett hallani arról, végül a hatóságok milyen büntetést szabtak ki a vélhetően gyorshajtással gyanúsított felekkel szemben, ám a rendőrség Borsnak elküldött közleménye szerint már megtörtént a felelősségre vonás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megengedett sebesség túllépése miatt a két járművezetővel szemben fejenként 90 ezer forint közigazgatási bírságot, valamint 6-6 közlekedési előéleti pontot szabott ki, míg a vezetés közben kézben tartott mobiltelefonnal videózás miatt a jogszabályban rögzített húszezer forint pénzbírságot szabta ki, valamint három közlekedési előéleti pontot rögzített

– közölték a lappal.