Harry Potter is elbúcsúzott Dumbledore-tól

2023.09.29. 15:14
Több mint tizenkét éve nem dolgozott együtt a Harry Potter színészgárdája, de Michael Gambon halála így is mély sebet okozott a filmeseknek.

82 éves korában meghalt Sir Michael Gambon színész, a Harry Potter-filmek Dumbledore-ja. Az ír származású színész tüdőgyulladásban vesztette életét a családja tájékoztatása szerint. Mindenki kedvenc mágusának elvesztését gyászolják a rajongók, és köztük a Harry Potter színészgárdája is.

Daniel Radcliffe, a címszereplőt játszó színész a Varietynek egy hosszú közleményben számolt be a benne kavargó érzésekről:

Michael Gambon elvesztésével a világ jelentősen kevésbé lett szórakoztató. Ő volt az egyik legbriliánsabb, legkönnyedebb színész, akivel valaha is volt szerencsém együtt dolgozni, de a hatalmas tehetsége ellenére az lesz a legemlékezetesebb számomra, hogy mennyire élvezte a munkáját. 

A levél végén hozzátette, hogy a széria hatodik filmjének forgatásán több órán át dolgoztak csak ők ketten a zöld vászon előtt, ekkor ismerték meg egymást jobban. Sajnálja, hogy meghalt Gambon, de örül, hogy ő azok közé tartozhatott, akinek volt szerencséje vele dolgozni.

Rupert Grint, a szériából Ronként megismert színész Instagram-oldalán emlékezett meg arról, hogy a forgatások alatt Gambon mindig egy kis huncutságot csempészet a munkába, amiért a gyerekek nagyon megkedvelték.

 A közösségi oldalaikon búcsúzott továbbá Emma Watson, Jason Isaacs és a történetet író J. K. Rowling is.