III. Károly tényleg úgy reggelizik, mint egy király

2023.10.05. 19:40
Egy informátor elmondása szerint III. Károly és a trónörökös, Vilmos herceg nem épp az ebéd szerelmese, pláne akkor nem, ha épp egy hivatalos eseményre igyekeznek – ami elég gyakran megesik.

Nagy fába vágja a fejszéjét, aki a királyi család valamely tagjával köt házasságot, mivel a famíliának nem egy szabálynak kell megfelelnie – ezek nagy része már évszázados múltra tekint vissza.

Az egyik főszabály például az, hogy a trónöröklési sorrendben egymás után következők biztonsági okokból nem utazhatnak együtt, azaz III. Károly és Vilmos herceg már nem ülhet egy autóban sem. Akad azonban olyan szokás, ami továbbra is összeköti őket. Ahogy arról egy informátor a Hello! magazinnak beszámolt, mindketten sajátos étrenddel rendelkeznek.

A forrás kifejtette, amikor a király és a trónörökös épp hivatalos kötelezettségeiknek tesznek eleget, nem hajlandók ebédelni. Elmondása szerint Vilmos herceg főleg a ropogtatnivalókat részesíti ilyenkor előnyben, és úgy tűnik, ezt a szokását édesapjától vehette át. 

III. Károly étkezésével kapcsolatban még az év elején nyilatkozott korábbi sajtótitkára, Julian Payne, aki arról beszélt a Mirrornak: a király egyáltalán nem ebédel, ez az elsők között volt, amit meg kellett tanulnia. 

Egy korai lecke, amit megtanultam, amikor együtt keltünk útra, hogy reggelizzünk egy nagyot, és hogy vigyünk magunkkal némi ropogtatnivalót

– mondta Payne, hozzátéve: a reggeli rendszerint gyümölcssaláta és tea, ám a király kedvence a főtt tojás, amiből legalább napi egyet eszik.

Vilmos herceg tavaly novemberben a cornwalli látogatása során saját maga említette meg Monique Hyland táplálkozási szakértőnek, hogy mit szokott enni egy nap folyamán. Ahogy kiemelte, bőséges reggelit fogyaszt, ami tele van fehérjével és szénhidráttal.

Általában két tojást eszik vajjal kent pirítóssal, illetve almalevet és tejjel, cukorral készült teát iszik. Napközben elfogyaszt egy férfiasabb adagú szendvicset egy pohár vízzel, és igyekszik csökkenteni a cukorbevitelét. Bár kávét nem iszik, két-három csésze tea lecsúszik egy nap során, ahogy az olyan nassolnivalókat is kedveli, mint a  banán, a csokis keksz vagy a brownie.