Hat év után pont kerülhet Manuel lopási ügyének végére

2023.10.10. 15:56
Hiába telt el már hat év, csak most zárulhat le végleg Manuel, azaz Gödöllei Emánuel lopási ügye. A rappert még az X-faktoros szereplése előtt, 2017-ben közmunkára ítélték a Noé Állatothon Alapítvány adománygyűjtő dobozának ellopása miatt. A büntetés végrehajtására az otthon lehetőséget is adott az elkövetőknek, a Noé szóvivőjének mostani posztjából azonban azt lehet sejteni, a Voice-ban szereplő énekes csak hitegette őket.

Az X-Faktorban való feltűnésekor már tele volt a sajtó a The Voice Magyarország coachával, Manuellel, és nem csak a produkciója miatt: hat évvel ezelőtt, még ismertté válása előtt ugyanis két társával együtt ellopta a Noé Állatotthon Alapítvány adománygyűjtő dobozát. Az akciót rögzítette a biztonsági kamera, az elkövetők fotója villámgyorsan elterjedt a közösségi médiában, így hamar rendőrkézre is kerültek.

Manuelt társaival 50 óra közmunkára köteleztek, amelyet akkor nyolc hónap alatt kellett ledolgozniuk. Bírósági tárgyalásra nem került sor, ugyanis egy mediációs eljárás révén a felek megállapodtak az ügy rendezéséről. 

A megkárosított állatotthon felajánlotta, hogy náluk ledolgozhatják ezeket az órákat a fiúk, hiszen egy ilyen helyen mindig elkél a segítő kéz. 

Mindig szükségünk van önkéntesekre az állatotthonban, így nagyon örülnénk, ha a három fiú itt töltené el ezt az ötven órát. Az eljárás során is végig kapcsolatban voltunk egymással, és már mindannyian jelezték, hogy szeretnének majd jönni. Egyelőre nem pontosítottuk a dátumot, hogy mikor kezdenek, de bízunk benne, hogy minél hamarabb

– nyilatkozta akkor a Blikknek Schneider Kinga, az állatotthon szóvivője.

Az eset hat év alatt alatt szinte teljesen feledésbe merült, Manuel pedig az X-Faktor után idén már mint a The Voice Magyarország coacha bizonyíthat az RTL-en. Pedig az ügy még ennyi év távlatából sem tekinthető teljesen lezártnak, legalábbis Schneider Kinga új bejegyzéséből pontosan erre lehet következtetni:

Manuel... még csak 6 év telt el, de már senki sem emlékszik erre... Manapság főműsoridőben imádja mindenki... Persze biztos nagyon megbánta és mindenki megváltozhat és jár neki egy második esély. Hát mi megadtuk neki a második esélyt. Ő meg vállalt mindent is, csak azután azt sem sikerült betartania. Az őt kiemelő csatorna és menedzsment pedig mindenről is tud / tudott. De ugye kit érdekel!

– írta hétfői Facebook-bejegyzésében a szóvivő, vélhetően utalva arra, hogy a rapper azóta sem jelent meg az otthonnál. 

A jelek szerint azonban most végleg pont kerülhet az ügy végére, ugyanis Schneider Kinga cikkünk készültekor, kedd délután újabb posztot tett közzé Manuel ügyével kapcsolatban, a pontos történtekről azonban egyelőre többet nem osztott meg. 

A posztom célba ért... megkeresett Manuel menedzsere...#izgi

– írta a szóvivő.