Kovács Kati Azahriahnak: „Nagyon vigyázzon magára″

2023.11.07. 06:02
Sorra gratulálnak Azahriah-nak a magyar zenei élet ismert alakjai. Nemrég Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő is pozitívan nyilatkozott a fiatal előadóról, majd egy szakmai jó tanácsot is címzett neki.

Ahogy az Index beszámolt róla, számos ismert magyar előadó emelt már kalapot Azahriah népszerűsége előtt. Majka, a Quimby zenekar, Varnus Xavér és Mester Tamás után Kovács Kati énekesnő is gratulált a fiatal énekesnek. 

Az előadóművész a Story magazinnak elmondta, hogy nem igazán követi Azahriah munkásságát, ugyanakkor csak gratulálni tud annak, aki ilyen hatalmas tömegeket képes megmozgatni.

A fiatal énekest a korszak abszolút győztesének nevezte, majd egy szakmai tanácsot is javasolt neki: 

Ha elfogad tőlem egy szakmai tanácsot, akkor annyit javasolnék neki, hogy nagyon vigyázzon magára. A tripla Arénával ugyan örökre beírja magát a zenei élet történelemkönyvébe, de hogy mindhárom napot tisztességesen végigcsinálja, vigyáznia kell a hangjára, különben már a második nap be fog rekedni, a harmadikon pedig végtelenül fog fájni neki

– fogalmazott Kovács Kati.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész igyekszik követni a fiatal előadókat és a tehetségkutatókat is. Mint mondta, Azahriah-ra nagyon büszke.

Bódi Guszti szeretné, ha cigányul is énekelne 

Bódi Guszti és családja szintén nagyon kedveli a fiatal énekest. A Storynak az énekes elárulta, hogy szerettek volna jegyet váltani a tripla Aréna-koncertre, majd a hosszú várakozás miatt inkább feladták. 

Hozzátette, hogy egyszer mindenképp szeretne Azahriah-val találkozni, akinek egy fontos javaslatot tenne. Bódi Guszti szeretné megkérni az előadót, hogy egyszer a magyar és angol dalszövegei mellett cigányul is énekeljen.

Azahriah napjaink egyik legnépszerűbb magyar előadója

Azahriah karrierje szárnyal, jövőre háromszor tölti meg a Puskás Arénát. Hivatalosan október 10-én indult meg a jegyértékesítés Azahriah jövő májusi koncertjére a Puskás Arénában, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy meghirdettek egy második fellépést is 2024. május 26-ára.

Viszont ez még mindig nem volt elég a rajongóknak, így bejelentettek egy harmadik időpontot is, de mint kiderült, már ide sem lehet több jegyet venni.

Az énekes YouTube-megtekintései hamarosan átlépik a 325 milliót, a Spotifyon pedig havonta mintegy 25 milliószor játsszák le a számait. Az énekes tavaly a Sziget Nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. 

November 2-án indult el az első európai turnéja. Az előadó két hét alatt tíz koncertet ad különböző európai nagyvárosokban, ahol minden helyszínen telt ház előtt léphet fel. 

Azahriah ezen túl már színészként is bontogatja szárnyait: a Valami Amerika-sorozatban szereplőként is megmutathatta tehetségét. 

Pályafutását még Paul Street néven, youtuberként kezdte, énekesként és dalszerzőként 2021-ben lépett először színpadra. Abban az évben nyert az MTV EMA helyi előadó kategóriájában, és a OneRepublic előzenekaraként színpadra állhatott a Hősök terén.