Schobert Norbert kielemezte, miért kamu a holdra szállás

2023.11.11. 14:19
A Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor legutóbbi vendége Schobert Norbert fitneszguru volt, aki többek között arról is beszélt, hogy miért nem hisz az 1969-es holdra szállásban.

Hajdú Péter műsorvezető idén tavasszal indította el Frizbi TV elnevezésű önálló csatornáját a YouTube-on. A Beköltözve Hajdú Péterhez reality talkshow-t kifejezetten a videómegosztó oldalra gyártják televíziós stábbal és televíziós kamerákkal.

A műsor legutóbbi vendége Schobert Norbert volt, aki szerint „a kalóriaszámlálás legalább akkora hülyeség, mint az 1969-es holdra szállás”.

Hajdú Péter ekkor jelezte, hogy a holdra szállás egy olyan esemény, amit nem lehet megkérdőjelezni, ám Schobert Norbert további érveket sorakoztatott fel az elmélete mögé.

Persze, ott voltak. És amikor leszálltak, és vették Neil Armstrongot, akkor egy külső kamera már ott volt. Tehát valaki már előtte a Holdra lépett, aki fölvette, mikor kiszállt az űrhajóból. Meg lobogott a zászló, mikor nincs a Holdnak légköre. Mi lobogtatta? Az űrszél? Vagy a ventilátor? És azóta miért nem volt senki a Holdon?

– tette fel a kérdést a fitneszguru, majd leszögezte, hogy nem hisz a holdra szállásban.

A műsorvezető lejátszotta az Apollo–11 küldetéséről készült felvételt, amelyet 1969-ben emberek milliói követtek élőben a televízióban.

A látottakat elemezve Schobert Norbert további kérdéseket vetett fel. Többek között furcsállta, hogyan lassított le a rakéta a Holdnál, hogyan közvetíthették a történteket élőben, vagy hogyan rögzíthették az űrhajó távozását a Holdról. Hozzátette, hogy nem laposföld-hívő, de sok mindent nem hisz el, amit tényként említenek a tankönyvben. 

A fitneszguru azokat a napokat is felidézte, amikor az intenzív osztályon küzdött az életéért, és elmondása szerint többször is megkörnyékezte őt a halál.

Schobert Norbert 2021 augusztusában kutyasétáltatás közben váratlanul összeesett, és mentőhelikopterrel szállították kórházba. Később kiderült, hogy stroke-ot kapott, majd azonnali életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, ugyanis egy vérrög elzáródást okozott az agyában.

Azóta sikerült felépülnie, illetve azt is megfogadta, soha többé nem fogja magát túlhajtani. Schobert Norbert kifejtette, hogy felesége, Rubint Réka járt az eszében, valamint arra kérte Istent, hogy „akármilyen tróger”, bocsássa meg minden bűnét, és engedje őt vissza.