Rácz Jenő úgy kiütötte Kabát Petit, hogy orvost kellett hívni hozzá

34A4567
2023.11.20. 05:56 Módosítva: 2023.11.20. 21:26
November 19-én sor került a Sztárbox negyedik negyeddöntőjére, amelyben női könnyűsúlyban Janicsák Veca és Szabados Ági, míg férfi középsúlyban Józan László és Kállay-Saunders András, illetve Kabát Péter és Rácz Jenő vették fel a kesztyűt egymással. Utóbbi küzdelemben lehettek szemtanúi a nézők a Sztárbox eddigi legdurvább kiütésének.

Sztárbox harmadik adásából, amelyben többek között Curtis és Szegedi Fecsó harcát láthatták a tévénézők, kiderült, kik jutottak az elődöntőbe a férfi nehézsúly kategóriában. Ők Árpa Attila, Brasch Bence, Pintér Tibor és Szegedi Fecsó lettek. November 19-én pedig az utolsó negyeddöntő keretében megtudhattuk, hogy a férfi középsúly és a női könnyűsúly mezőnyben melyik négy versenyző jut tovább. A műsorban Józan László és Kállay-Saunders András, Kabát Peti és Rácz Jenő, illetve Janicsák Veca és Szabados Ági küzdöttek meg egymással. Kabát Peti és Rácz Jenő csatájára ugye eredetileg a múlt héten került volna sor, viszont kézsérülés miatt előbbi nem tudta vállalni a mérkőzést, így kapott még egy hetet a felkészülésre. 

Laza mérkőzés Kállay-Saunders és Józan között

Vasárnap este elsőként Kállay-Saunders András és Józan László lépett a ringbe. Az énekes 13 kilót fogyott annak érdekében, hogy formába kerüljön, és elmondása szerint sajnálja, hogy korábban nem bokszolt – bár más sportágakban kipróbálta magát, köztük a kosárlabdázásban és a fociban. Ahogy a kisfilmjében elmondta, már az első edzéseken megsérültek a vállízületei, így azóta is terápiára kell járnia, és csak három héttel a mérkőzés előtt tudta újra elkezdeni a felkészülést. Ellenfele, Józan László a műsorban elárulta Csobot Adélnak, hogy gyerekként Kokót nézte a tévében, így szürreális érzésként éli meg, hogy a Sztárboxban épp az olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló figyeli őt.

Kokón nőttem fel

– mondta, majd helyesbített, miután ráismert, mennyire félreérthető volt a kijelentése. 

Józan visszaemlékezése szerint az elmúlt 10-14 évet sportolással töltötte, ami jó kondit biztosított neki a színházi szerepekhez. Mint kiemelte, sosem verekedett, csak színdarabokban, ám azok megrendezett ütések voltak, így a fájdalmat csak a fogorvosi vizsgálatokból ismeri. A felek találkozója a negyedik menetig keményebb ütések nélkül zajlott le, inkább a védekezésre törekedtek. Kállay-Saunders kezdetben még próbálta csalogatni maga felé ellenfelét, majd alig bírt kitérni az ütései elől. Az énekes a menetek során többször felhívta a figyelmet az érvénytelen ütésekre, amivel megakasztotta a találkozót. Erre egyébként a műsor szakmai supervisora, Kovács Kokó István is felhívta a figyelmet. Végül Józan Lászlónak ítélték oda a győzelmet, bár pontozás tekintetében fej fej mellett haladtak. Ahogy azt Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban című műsor egyik szereplője, Nagy Zsolt színész a mérkőzést követően kiemelte, kedvet kapott a bokszhoz, amikor meglátta, ahogy Kállay-Saunders bokszolt:

Ahogy elkezdett cicáskodni, szívesen odamentem volna.

Ez nem cicaharc volt

A női könnyűsúly mezőnyében korábban Berki Mazsi, Nyári Dia és Dobos Evelin került ki győztesen, a negyedik elődöntőben pedig Janicsák Veca és Szabados Ági küzdött meg a továbbjutásért. Utóbbi a kisfilmjében elmondta, jóval lazább ember, mint amilyennek látszik, ám nagyon maximalistának, célorientáltnak vallja magát. Mint kifejtette, akkor vett fel életében először bokszkesztyűt, amikor bekerült a műsorba, és úgy véli, fontos a kondi és a mentális felkészültség. Műsorbeli ellenfele, Janicsák Veca a Momzilla nevet adta magának – ami az angol mom, azaz anya, és a Godzilla szavak keveréke –, mert ha a lányáról van szó, „a falon is átmegy”. Korábban kempózott, ami előnyt és hátrányt is jelentett neki a boksz tekintetében. Ahogy a kisfilmjében megemlítette, túlságosan kedveli Szabados Ágit, így nem látta maga előtt, hogy megüti őt, ami a ringben nemigen volt érzékelhető. 

A felek már az első menetben keményen egymásra rontottak, és jóval izgalmasabb volt nézni őket, mint előtte Kállay-Saunders és Józan összecsapását. Bár próbáltak védekezni, lényegesen több érvényes ütést tudtak szerezni. Látszólag úgy tűnt, menetről menetre több energiájuk van, és szinte megtippelhetetlen volt, hogy végül ki nyeri a találkozót, mivel mindketten a lehető legtöbbet tették bele a küzdelembe. A zsűri végül Janicsák Vecát ítélte meg a jobbnak, így Berki Mazsi, Nyári Dia és Dobos Evelin mellett ő a lett az utolsó negyeddöntő női nyertese.

Nagyon nehéz ellenfél volt a Veca

– mondta Szabados Ági a mérkőzést követően, kifejtve, nem számított rá, hogy ennyire kemény vetélytárssal áll szemben, amiből azt a következtetést vonta le, hogy nem készült eleget. 

Kiütötték Kabát Petit

Az est leginkább várt mérkőzése Rácz Jenő és Kabát Péter összecsapása volt, kettejük közül került ki a negyeddöntő és a férfi középsúly mezőny utolsó továbbjutója. Ahogy Sebestyén Balázs a találkozó előtt Szujó Zoltánnak és Héder Barnának elárulta, reméli, hogy műsorvezetőtársa, Kabát az első menetet legalább túléli – akinek elmondása szerint az izgalom hevében kicsit még szűkebb lett a szókincse. Emellett pedig azt is elárulta, hogy szeretne jövőre ő is ringbe szállni. 

Rácz Jenő kisfilmjéből kiderült, még serdülőként járt bokszolni, ám később választania kellett a vendéglátás és a sport között. Kiemelte, hogy az edzések kezdetével kihívást jelentett számára a súlyfeleslege és a friss térdműtétje, ám több mint 16 kilót sikerült ledobnia a műsorra való felkészüléskor. Hozzátette, nem örült, amikor megtudta, hogy Kabát lesz az ellenfele, mivel barátok, és nem tudja, ez a mérkőzés milyen hatással lesz a későbbiekben a kapcsolatukra. Ezzel egyetértett a focista is, aki azt is elmondta, Ráczcal főleg labdajátékokat játszottak eddig együtt, és ezek alapján szerinte a séf nem viseli jól a vereséget. Kabát kifejtette, néhány hónappal ezelőttig nem volt rajta még bokszkesztyű, és nagyon kiélezett mérkőzésre számított. 

Ha meg is verem, akkor is lilára verem

– viccelődött a találkozó előtt Rácz, utalva ezzel arra, hogy Kabát Újpest-drukker.

A felek a mérkőzés előtt abban egyeztek meg, hogy 4x2 percig félreteszik a barátságukat, ami így is történt. Rácz már az első másodpercben, mint egy tank, úgy rontott rá ellenfelére, aki bírta az ütéseket – hol egyik, hol másik fél támadott. A második körben ugyanakkor Kabát épp rohamot indított Rácz ellen, aki ezt egy jobb ütéssel jutalmazta, ami a földre terítette a volt focistát. Kabáthoz azonnal orvost hívtak, mivel meg sem mozdult, illetve párja, Róka Adrienne is a ringbe pattant, zokogva várva, amíg a szakemberek megvizsgálják őt. Végül megállapították,  hogy a kisebb agyrázkódás mellett valószínűleg nem esett komolyabb baja, ám a mérkőzést nem folytathatta, így Rácz Jenő a Sztárbox eddigi legdurvább kiütésével nyert.  

 Sajnálom, hogy ez így történt

– nyilatkozta a találkozót követően Rácz, hozzátéve, ez azért nehéz pillanat a számára, mivel Kabáttal az elmúlt hat hónapban nem beszéltek sokat egymással. 

Azt kívánom a Jenőnek, hogy nyerje meg a Sztárboxot. Ott leszek minden meccsén

– tette hozzá Kabát.

Rácz Jenő győzelmével véget ért a negyeddöntők utolsó mérkőzése, a jövő héttől már az elődöntők kezdődnek. Azt is kihirdették, hogy az elődöntőkön milyen párosításban küzdenek meg a hírességek egymással.

November 26.

  • Nehézsúly férfi: Brasch Bence és Szegedi Fecsó;
  • Könnyűsúly női: Berki Mazsi és Janicsák Veca;
  • Középsúly férfi: Rácz Jenő és Istenes Bence. 

December 3.

  • Nehézsúly férfi: Árpa Attila és Pintér Tibor;
  • Könnyűsúly női: Dobos Evelin és Nyári Dia;
  • Középsúly férfi: Józan László és Molnár Áron.

(Borítókép: RTL Sajtóklub)