Kovács Kokó István elmagyarázta, hogyan pontoztak a bírók Rácz Jenő és Istenes Bence meccsén

2023.11.27. 12:40
Többen is igazságtalannak tartották a mérkőzés végi pontozást, amely szerint mind a három bíró Rácz Jenőt hozta ki nyertesnek a vasárnap esti összecsapás után.

Kovács Kokó István, a Sztárbox szakmai szupervizora tiszta vizet öntött a pohárba hétfő reggel a Rádió1 adásában. Vasárnap este a műsor utolsó meccsén csapott össze Rácz Jenő és Istenes Bence, de már napokkal a bunyó előtt egymásnak feszültek. Rasszista kommentek, meccs közbeni beszólogatások és szabálytalanságok tömkelege után az elődöntő győzteseként Rácz Jenőt hozták ki a bírók, amivel Istenes Bence és stábja sem értett egyet.

Az rtl.hu-n megjelent nyilatkozat szerint Kokó is úgy gondolja, hogy visszavágóért kiált az öklözők találkozása.

Elmagyarázta, hogy az egyhangú pontozás nem jelenti azt, hogy a pontozóbírók szerint ne lett volna szoros a küzdelem. Minden menetet külön pontoznak, és minden bírónál Rácz Jenő hármat nyert, míg Istenes Bence csak egyet.

A szakember hozzátette, hogy a bírók ilyenkor nézik, hogy ki irányítja a meccset, ebben Rácz Jenő volt jobb, míg Istenesnek a lábmunkája segített sokat a védekezésben. Végül kiemelte, hogy a bírói csapatban a legjobbak ülnek, és egyben megdicsérte a versenyzők felkészültségét.