Gérard Depardieu újabb szexuális zaklatási vádakkal néz szembe

2023.12.07. 19:03

Gérard Depardieu, aki ellen már vádat emeltek nemi erőszak miatt 2020-ban, most újabb szexuális zaklatási vádakkal néz szembe – írja a Variety.

Héléne Darras francia színésznő feljelentést tett, amelyben azt állítja, hogy Depardieu szexuálisan bántalmazta őt a Disco című film 2007-es forgatásán. Darras azon 13 nő közé tartozik, akik megosztották vallomásukat a Mediapart által áprilisban közzétett oknyomozó riportban. Legutóbb a Gérard Depardieu című dokumentumfilmben beszélt a bántalmazásról. 

A hírt, amelyről először a France 2 francia televíziós csatorna számolt be, a párizsi ügyészség megerősítette a Varietynek, és közölte, hogy egyelőre belső vizsgálatot folytatnak. Az ügyészség szóvivője elmondta, hogy jelenleg nem tudják, hogy a mostani feljelentést külön kell-e kezelni, vagy a folyamatban lévő ügy részeként.

Depardieu ellen 2020. december 16-án emeltek vádat nemi erőszak és szexuális erőszak vádja miatt, amely a színésznő Charlotte Arnould által benyújtott 2018-as perhez kapcsolódik. Az ügyet 2019-ben, bizonyítékok hiányában, ejtették, de 2020-ban újraindították, és decemberben vádat is emeltek a színész ellen.

Depardieu a Le Figaro című napilapban október 1-jén megjelent rövid nyílt levelében tagadta az összes vádat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.