Nagy Feró utálja a Nyugatot, az oroszokkal viszont szimpatizál

2023.12.11. 11:15
Nagy Feró a frisshírek.hu-nak adott interjút, amelyben szó esett a Beatrice jubileumi koncertjéről, a ruszkik és az oroszok közötti különbségről és a magyar kultúrpolitika liberálisságáról.

Jubileumi koncertjére készül a Beatrice zenekar, ennek apropóján adott interjút frontemberük, Nagy Feró. Szót ejtett a zenekarról és saját életpályájáról is, de a fókuszban inkább a közéleti témák voltak. 

„Az okos ember a saját kárán tanul”

Felemlegette karrierje elejét, amikor egyértelműen rendszerellenes volt – ez imázsának szerves részét képezte –, most azonban ahol csak tudja, támogatja a kormány tevékenységét. Kiemelte, igaza volt Leonyid Brezsnyevnek, és amíg egész fiatalkorát azzal töltötte, hogy a „ruszkiellenességet” támogatta, most inkább velük szimpatizál, mint a nyugati ideológiákkal.

Az okos ember a saját kárán tanul. Menjenek a fiatalok, és nézzék meg a Nyugatot, majd tíz év múlva úgyis hazajönnek, és ráébrednek, rossz döntés volt. Én utálom őket

– utalt a Nyugatra a zenész, aki saját utazásait hozta fel példának, és elmondta, amikor például Berlinbe utazott, nem tetszett neki, ami ott elé tárult. 

Kijelentette, az oroszokkal szimpatizál, mert ők adják a gázt. 

Ha fűteni akarok, ahhoz gáz kell, azt meg ők adják

– fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is meghívta jubileumi koncertjére. Feleségét, Lévai Anikót kereste meg telefonon, és afelől érdeklődött, tervezik-e a részvételt. Lévai válaszát Nagy Feró úgy összegezte,

valószínűleg ott lesznek, hacsak nem kell a főnöknek Európát rendeznie.

„Azahriah egy zseni, Krúbi trágár”

A magyar zenei világról és a magyar kultúrpolitikáról is beszélt a Beatrice frontembere. Elmondta, Azahriah-t zseninek tartja, és szívesen fellépne vele. Krúbit trágárnak bélyegezte, és mikor a riporter felemlegette a 8 óra munka sorai között megbúvó „kib*szott” szót, úgy felelt: „ez nem trágárság, hanem egy melléknév, egy kifejezés a világról”. 

Amit Krúbi csinál, az nem szókimondás, hanem trágárság. Arany János zokogva sír

– fogalmazott.

A kultúrpolitika véleménye szerint túl sokat enged a liberálisoknak. Itt felemlegette a Katona József Színház botrányát, amelyet az robbantotta ki, hogy a DK politikusai kedvezményesen vásárolhattak színházjegyet. Továbbá kiemelte, 

az avantgárd előadásoknak nincs helye állami színházakban.

Ascher Tamásról, a Katona József Színház rendezőjéről is erős véleménnyel volt: 

Nálam az Ascherékért kimegy két rendőr, és elviszi őket, befejeztük.

A teljes interjút ezen a linken tudják megtekinteni.