Kétségbeesetten könyörgött a rendőröknek Li Szun-kjun, az Élősködők színésze a halála előtt

GettyImages-1723615401
2023.12.28. 18:35
A szerdán holtan talált dél-koreai színész, Li Szun-kjun, az Élősködők című Oscar-díjas film sztárja ügyvédjén keresztül kérte a rendőröket, hogy ne legyen sajtónyilvános az ellene illegális droghasználat miatt folytatott eljárás, ám ezt megtagadták tőle. Többen követelik a rendőrség felelősségre vonását.

Az Élősködők című film sztárja, Li Szun-kjun négy nappal az öngyilkossága előtt könyörgött a rendőrségnek, hogy ne tegyék nyilvánossá az ellene illegális droghasználat miatt folytatott eljárást – írja a TMZ

A rendőrség tisztviselői csütörtökön megerősítették, hogy a színész ügyvédje arra kérte a rendőröket, zárják el a sajtó elől a soron következő kihallgatást, azonban a nyomozó hatóság ezt elutasította.

Szun-kjun a média intenzív jelenléte miatt kérhette, hogy tartózkodjanak a vádak nyilvános helyen való megvitatásától. A lap felidézi, annak ellenére, hogy Incshon város rendőrfőnöke, Kim Hui-jung mély sajnálatát fejezte Li Szun-kjun halála miatt, végig kitartott a kihallgatás kemény, nyilvános irányvonala mellett. 

A 48 éves Li Szun-kjun dél-koreai színészt, aki az Oscar-díjas Élősködők című filmbeli szerepével szerzett hírnevet magának, szerdán találták holtan egy parkban, Szöul központjában. A férfi eszméletlenül feküdt egy autóban, a rendőrség öngyilkosságra gyanakszik.

A színész ellen még októberben indítottak eljárást tiltott szerhasználatért, mivel egy bár pincérnőjétől fogadott el drogot. Szun-kjun állítása szerint a nő megtévesztette a droggal, és ezt követően zsarolta is, miközben ő nem tudott róla, hogy tiltott szert ajánlanak neki. A kábítószerrel kapcsolatos bűntettek súlyos bűncselekménynek számítanak Dél-Koreában. 

A rendőrség utoljára december 23-án hallgatta ki a színészt, aki 19 órán át volt őrizetben, mielőtt szabadon engedték. Két gyanúsítottat – egy férfit és egy nőt – letartóztattak a kábítószer miatt folytatott nyomozás során. Szun-kjun egy nappal azelőtt, hogy holtan találták, az ügyvédjén keresztül kérte, hogy a rendőrség végezzen hazugságvizsgálatot rajta és a másik két gyanúsítotton. Egyelőre nem tisztázott, hogy a kért vizsgálatot elvégezték-e. A közösségi médiában egyre többen követelik a koreai rendőrség felelősségre vonását. 

(Borítókép: Li Szun-kjun a Killing Romance Midwest premierjének bemutatásakor az AMC NEWCITY 14-en Chicagoban 2023. október 7-én. Fotó: Barry Brecheisen / Getty Images Hungary)