Vízilovakat fogadott örökbe Korda György és Balázs Klári

PAP 8138
2024.01.01. 11:38
Különleges kéréssel keresték meg Korda Györgyöt és Balázs Klárit, akik a debreceni Nagyerdei Kultúrpark állatkert vízilópárját fogadták örökbe.

Korda György és Balázs Klári december 26-án koncertezett Debrecen városában, aminek apropóján felkeresték őket a Nagyerdei Kultúrpark állatkert munkatársai, akik nem mindennapi ajánlatot tettek nekik.

Felvetették, hogy a városban tett látogatásuk során menjenek el az állatkertbe, és fogadják örökbe vízilópárjukat, Lindát és Szigfridet – utóbbi a Debrecen Zoo legidősebb lakója a maga 45 évével. Ahogy arról az énekes beszámolt a Borsnak, először nem értette a kérést, mivel nem tudta, miért épp rájuk esett a választás. Mint hozzátette, erre a kérdésre azt a választ kapta, hogy:

Linda és Szigfrid 35 éve élnek együtt, és olyan szeretet sugárzik róluk, mint amilyen rólunk a televízió képernyőjén keresztül.

Korda elmondása szerint egy percet sem hezitáltak azon, hogy elfogadják-e a felkérést, vagy sem, így a debreceni koncert előtt három órával érkeztek meg az állatkertbe, hogy találkozhassanak „új fogadott gyerekeikkel”. Mint kiemelte, másfél tonnás, hatalmas állatokról van szó, amelyek ennek ellenére szelídek, és még a szájukba is bele lehetett nyúlni. Azt ugyanakkor kihangsúlyozta, ő nem merte megpróbálni, csak Balázs Klári.

Én csak a feneküket paskoltam meg. Hát akkora fogaik vannak, mint egy ember!

– jelentette ki a lapnak.

Ahogy Balázs Klári megjegyezte, azzal is érdemes tisztában lenni, hogy az egyik víziló, Szigfrid már majdnem teljesen vak, így a mozgásban és a táplálkozásban is a társára, Lindára van hagyatkozva, aki az orrával bökdösve terelgeti őt. A zenész házaspár állítása szerint annyira megkedvelték az állatokat, hogy tavasszal újra meglátogatják őket.