Dúró Dóra kiakadt Gáspár Győző születésnapi köszöntésén

2024.01.11. 13:20
Éles hangvételű bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Dúró Dóra. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese Gáspár Győző születésnapi köszöntése miatt ment neki Novák Katalin köztársasági elnöknek.

Gáspár Győző január elején egy törökországi luxusszállodában ünnepelte ötvenedik születésnapját. A showman a TV2 Tények Plusz műsorában beszélt arról, hogy a kerek évforduló alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök és Szijjártó Péter külügyminiszter is levélben köszöntötte fel.

A hírt Dúró Dóra sem tudta szó nélkül hagyni, így közösségi oldalán reagált. 

Kossuth-díjat is kap Győzike?

– tette fel a kérdést Facebook-bejegyzésében a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. Hozzátette, hogy a politikában minden cselekedetnek oka és szimbolikus üzenete van. Mint írta, Gáspár Győzővel kapcsolatban nem igazán lehet értelmesen meghatározni, hogy micsoda.

Magyarország köztársasági elnöke pedig begyakorolt mozdulattal tollat ragadott, és aláírta a »showmant« felköszöntő levelet.

Megjegyezte, hogy a jelek szerint „a Fidesz szavazatfelhajtó reklámszakembereit” és Novák Katalint sem érdekli a köztársasági elnöki hivatal tekintélye.

A Mi Hazánk Mozgalom képviselője úgy fogalmazott, hogy a születésnapi köszöntéssel Novák Katalin azt az üzenetet közvetíti, hogy „Győzike olyan teljesítményt tett le a nemzet asztalára, amiért megérdemli az ő kitüntetett figyelmét, köszöntését.” Dúró Dóra szerint a köztársasági elnöknek tartása és tekintélye sem maradt.