Tóth Gabi már a házassága elején érezte, hogy valami nem működik

2024.01.15. 17:55
Tóth Gabi énekesnő hétfőn a Mandinernek adott exkluzív interjúban öntött tiszta vizet a pohárba. Beszélt a válásáról, a lánya nélküli karácsonyozásról, a nehézségeiről, új szerelméről és a jövőbeni terveiről is.

Válása óta először adott hosszabb, élő interjút Tóth Gabi énekesnő. A Mandinernek egyebek mellett beszélt arról, hogy szenteste covidosan feküdt az ágyában, és borzasztó beteg volt, így nem tudott együtt lenni a lányával. Miután felépült, újra találkoztak.

  • Arra a kérdésre, hogy mikor romlott meg a házassága, úgy válaszolt: már az elején érezte, hogy valami nem jó. Nagyon hirtelen jött a terhessége, így a házasság is. Volt férjével, Krausz Gáborral már a kapcsolatuk elején voltak súrlódások, értékrendbeli különbségek. Gabi inkább művészlelkületű, volt férje racionálisabb és zárkózottabb, más szinten élték meg a mindennapjaikat, és az énekesnő nem találta meg a helyét Gábor világában. Három évig küzdöttek a kapcsolatért, és mérhetetlen harcokat vívtak azért, hogy működjön. 
  • Pontosan tudja, hogy a kommunikációja nem volt jó, hiszen csak a szépet mutatta a közösségi médiában – ezért az emberek ítélkeztek, és válásán csámcsogtak. Mindenki csak azt láthatta, hogy nagy a harmónia közöttük.
  • Elhangzott, hogy egész életében nagy családra vágyott. Most is az otthon melegét szeretné megteremteni, és úgy érzi, erre van esélye, több gyereket is szeretne. Mindig is szeretett másokról gondoskodni, és mindig maga elé helyezett másokat. Saját igényeit is a háttérbe szorította, hogy a másiknak jobb legyen. 
  • Körülbelül egy évvel ezelőtt kezdte látni, hogy a házassága végleg tönkrement. Ekkor már belecsaptak a házvásárlásba. Régi vágya volt a ház, ami egyébként most is az övé, hitelt vett fel rá. Minden erejével azon van, hogy ezt fenn tudja tartani. Remélte, hogy a házvásárlás löketet ad a házasságának is, de nem így lett, magányos maradt. 
  • Azt mondta, többször is szakítottak Krausz Gáborral. Mindig adtak egy új esélyt egymásnak a lányuk miatt, de tavaly nyár elején végleg elváltak útjaik. Végül pont a lánya miatt döntött úgy, hogy nem marad benne egy rossz házasságban.
  • Amíg a szakítás nem történt meg, nem volt semmire nyitott, kapcsolatra sem vágyott. Csak az a cél lebegett a szeme előtt, hogy a lánya boldognak láthassa őt. 
  • Amikor ez a döntés megszületett, még nem ismerte igazán új párját, Papp Máté Bencét, csak munkakapcsolat volt közöttük. Akkor még nem alkottak egy párt, és nem sokat beszéltek. Ugyanakkor mindig szimpatikus volt számára, hiszen olyan érékrendű emberrel találkozott, aki, „mondhatni, az ikerlángja”. Nagyon sok minden összeköti őket: a hovatartozás, a zene, a tánc, és a kultúra.
  • Azt mondta, a független, objektív sajtó, valamint a magukat elfogadónak és liberálisnak tartó emberek támadták őt. Szerinte gombnyomásra indítottak el az Eucharisztikus Világkongresszus után karaktergyilkolást ellene, ami azóta is tart. 
  • Úgy gondolja, egy olyan világ felé haladunk, ahol azok a lázadók, akik gyökereket eresztenek, és Isten nevét a szájukra veszik, valamint akik ragaszkodnak a saját tradíciójukhoz. 
  • Elmondta: ő korábban is hívő ember volt, ilyen családi környezetben nőtt fel. Mindig fontosak voltak számára az ünnepek, tradíciók. Szerinte ha egy teljesen másfajta értékrendet vallana, akkor ő lenne most a nők védőszentje, aki ki mert lépni a rossz házasságából, és aki képes egyedülálló anyaként helytállni. 
  • Elárulta: most egy fantasztikus társat tudhat maga mellett, aki egy nagyon jó táncos, és akinek a küldetése, hogy tanárként a népi kultúrát, táncokat továbbadja. 
  • A plágiumvádról azt mondta: mivel hatással van másokra, és erős személyiség, el akarták őt tüntetni a föld színéről. De pontosan tudja, milyen hangja, milyen energiája van, és szerinte ő sok embernek erőt ad. Amikor a dalát elkezdték szétszedni, akkor tudta, hogy mindent, amit tesz, egy bizonyos oldal szeretné, ha nem tenné. Hozzátette: jogi szempontból minden rendben volt a dallal. 
  • Jövőbeni tervei között szerepel a zenélés, közösségépítés, népi hagyományok fenntartása, és a kapcsolódásról fog szólni ez az éve. Szeretne könyvet is írni: erről a világról, amibe került, az emberekről, és amiről nehéz beszélnie. 

Az énekesnő az interjú végén azt üzente: mindenkit fogadjunk el, mindenki becsülje az életét, egészségét, és nézzenek körül, mielőtt ítélkeznek.