Már csak Dwayne Johnson viselheti a The Rock nevet

2024.01.24. 06:18
A TKO birtokolja mostantól a WWE (pankrációs) és UFC (ketrecharc) jogait. Emellett Johnson kizárólagos tulajdonjogot szerzett a „The Rock” névhez – és az ezzel járó egyéb bevételekhez is –, amelyet még profi pankrátor korában használt.

Dwayne Johnsont bejelentették, mint a TKO legújabb igazgatósági tagját – amely mostantól a WWE és a UFC egy új tulajdonosa is egyben. Johnson nemcsak vezetői és döntési jogkört kap, hanem egyéb juttatásokat is – írja a TMZ.

Először is, kap néhány részvényopciót, amelyek értéke 30 millió dollár, és amelyek idővel megszűnnek.

Ami még fontosabb, hogy megkapja a „The Rock” teljes védjegyét, amit az egész karrierje során használt, a ringben való szereplésétől kezdve.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a A Szikla és a TKO közötti, a „The Rock” név jogaival kapcsolatos megállapodás része, hogy a TKO 10 évre kizárólagos licencszerződést kap a márka használatára bizonyos termékekhez. Ez idő alatt Dwayne nem mehet át és nem licencelheti más, velük versenyző cégeknek. Más szóval, megkapja a védjegyet, de a WWE egy évtizedet kap, hogy megszedje magát a haszonból.

Mi az a TKO Group?

A TKO Group Holdings, Inc. (TKO) egy amerikai médiakonglomerátum, amelyet az Endeavor Group Holdings hozott létre a World Wrestling Entertainment, Inc. (WWE) és a Zuffa, az Ultimate Fighting Championship (UFC) anyavállalata közötti fúzió részeként. 2023. szeptember 12-én az egyesülés befejezését követően a WWE és a UFC egyaránt a TKO zászlaja alatt működő divízióként működik. Az egyesülés volt az első alkalom, hogy a WWE nem a McMahon család kizárólagos és elsődleges többségi irányítása alatt állt, amely a céget alapította és több mint 70 éven át birtokolta. Ez volt a harmadik alkalom, hogy a UFC tulajdonost váltott, mivel az anyavállalatot, a Zuffát 2016-ban eladták az Endeavornak. A Zuffa korábban 2001-ben vásárolta meg a UFC-t a Semaphore Entertainment Grouptól.

Szikla azt nyilatkozta, hogy

a nagyapám, Peter Maivia és az apám, Rocky »Soulman« Johnson soha nem gondolták volna, hogy eljön ez a nap.

„Éppen ezért nagy megtiszteltetés, hogy helyet foglalhatok ennél az asztalnál, amely évtizedes múltra és családi örökségre tekint vissza számomra. Egy asztal, amelyet a családom segített felépíteni. A TKO igazgatótanácsában lenni, és a nevem, a »The Rock« teljes tulajdonjogát átvenni nemcsak példátlan, de hihetetlenül inspiráló is, hiszen őrült életem most válik teljessé” – tette hozzá.