Sokkoló álhír terjedt el Katalin hercegnéről

2024.02.03. 06:21
A spanyol sajtó szerint Kate Middleton kómába esett műtétje után. A Kensington-palota cáfol, a walesi hercegné jelenleg otthon lábadozik a múlt hónapban elvégzett hasi műtét után. Egy palotai forrás „teljes értelmetlenségnek” és „teljes kitalációnak” minősítette az állításokat.

Concha Calleja újságíró a spanyol Fiesta hírműsorban állította azt, hogy a walesi hercegnő januári hasi műtétje után komplikációk miatt kómába esett.

Az orvosoknak abban a pillanatban drasztikus döntéseket kellett hozniuk a felmerülő komplikációk miatt. A döntés végül az lett, hogy kómába helyezik. Intubálniuk kellett. Súlyos szövődmények adódtak, amire nem számítottak, mert bár a műtét jól sikerült, de a posztoperatív időszak már nem alakult olyan jól

– mondta Concha Calleja a People magazin szerint.

Az újságíró hozzátette, hogy a műtét után Katalin élete „nagy veszélyben” volt, és „gyakorlatilag egy egész kórházat” állítottak fel a királyi otthonban a felépülése érdekében. Ezt a jelentést más spanyol médiumok is átvették, egy brit forrás azonban cáfolta, hogy igaz lenne. 

Ez teljes nonszensz. Az az újságíró meg sem próbálta ellenőrizni a tényeket. Ez az egész teljes kitaláció, vagy udvarias, angol fordulattal élve: egyáltalán nem ez a helyzet 

– mondta egy palotai forrás a brit The Timesnak.

A titkos diagnózis

A Kensington-palota január 17-én jelentette be, hogy a walesi hercegnő előző nap „tervszerű hasi műtéten” esett át a London Clinicen. Bár a diagnózis titkos, de megerősítették, hogy nem rákról van szó. A palota közölte, hogy bár a műtét sikeres volt, a hercegnőnek a klinikán kell maradnia.

Végül tizenhárom nap elteltével Katalin hétfőn hazatért Windsorba, ahol folytatódik a gyógyulási folyamat, királyi szolgálatába várhatóan csak húsvét után térhet vissza.

A walesi hercegné nagyra értékeli az érdeklődést, amelyet ez a nyilatkozat kivált. Reméli, hogy a közvélemény megérti azt a vágyát, hogy gyermekei számára a lehető legnormálisabb életet szeretné biztosítani, és azt a kívánságát, hogy személyes egészségügyi adatai továbbra is bizalmasak maradjanak. A Kensington-palota ezért csak akkor közöl frissítéseket Ő Királyi Fensége előrehaladásáról, ha jelentős új információkat kell megosztani

– áll a Kensington-palota korábbi közleményében.