Elvitt három Grammy-díjat, majd kattant a bilincs az amerikai rapperen

2024.02.05. 07:05
Helyi idő szerint vasárnap este tartották az idei Grammy-díjátadót Los Angelesben. Killer Mike, az amerikai rapper és aktivista is részt vett a díjátadón, ráadásul három díjra is szert tett, azonban az este további része nem alakult valami fényesen számára.

Az idei Grammy-díjátadón sem volt hiány csillogásból, és – mint Killer Mike esetéből kiderült – botrányból sem. A 66. Grammy-gála nem indult rosszul a rapper számára sem, ugyanis három arany szoborral gazdagodott, a legjobb rapdal, a legjobb rapelőadás és a legjobb rapalbum kategóriákban – írja az al-Dzsazíra.

Rövid idővel elismerései átvétele után, a Los Angeles-i rendőrség bilincsben vezette el a díjátadó helyszínéről. A rendőrség szóvivőjének elmondása szerint a zenész heves összetűzésbe keveredett az arénában, ezért kénytelenek voltak őrizetbe venni.

Killer Mike a 2000-es évek elején került be a köztudatba, amikor megjelent Stankonia című albuma. 2003-ban nyerte első Grammy-díját.

A zene mellett emberjogi aktivistaként is dolgozik, leginkább a feketékkel való bánásmódot igyekszik javítani az Egyesült Államokban. Szókimondó stílusa miatt 2019-ben felkérték a Netflix Trigger Warning című sorozatának vezetésére, ami a fekete közösségeket érintő problémákat vizsgálta.