Keanu Reeves barátjáról: Túl korán ment el

GettyImages-1978658154
2024.02.07. 07:10
A színész az idei Saturn Awardson emlékezett meg pályatársáról, Lance Reddickről, aki tavaly halt meg 60 éves korában, ám a távozása megrendítette a szakmát.

A John Wick-filmekben a Continental Hotel recepciósát, Charont alakító Lance Reddick 2023. március 17-én hunyt el szívbetegség következtében. Tekintve, hogy még csak 60 éves volt, sem a családja, sem a barátai nem számoltak azzal, hogy ilyen hamar elveszthetik őt.

A színész jó barátságot ápolt Keanu Reevesszel, aki a hétvégén megrendezett 51. Saturn Awards ünnepségen emlékezett meg Reddickről, akiről egy díjat neveztek el, a Lance Reddick Legacy Awardot. Az első elismerést pedig történetesen Reeves vehette át, amellyel színészi tehetsége mellett a karakterének sajátosságait is jutalmazták.

A színész a díjátadón az Entertainment Tonightnak kiemelte, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy ő kaphatta meg először ezt a kitüntetést. Mint mondta, Reddick egy figyelemre méltó ember és művész volt, akihez több mint 25 éves pályafutása alatt megannyi emlékezetes alakítás köthető. Hozzátette, barátja szerette a szinkronmunkákat, az animációs filmeket, a videójátékokat, és mindent csinált, amit lehetett.

Túl korán ment el

– mondta meghatódva Reeves, kiemelve, Reddick minden munkájával egyre magasabbra helyezte a lécet, nemcsak színészileg, hanem emberileg is.

Kedves, nagylelkű, kreatív, éleslátó és hiteles volt. Volt benne egy különleges erő, azzal a kiszolgáltatottsággal együtt, ami magához vonzott minket, támogatott és inspirált mindenkit

– tette hozzá.

(Borítókép: Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport