Új rekordot döntött Beyoncé

2024.02.22. 14:53
Noha a fekete előadók és a country zene kapcsolata nem volt mindig problémamentes, most Beyoncénak talán sikerül elsimítania az ellentéteket. Új dalával ugyanis a country listákat is bevette és ezzel elég countrynak bizonyult feketesége ellenére.

Beyoncé lett az első fekete nő, aki a Billboard country dalok toplistájának élére került a Texas Hold 'Em című számával. De ő az első, aki a Hot Country dalok és a Hot R&B/Hip-Hip dalok listáit egyszerre vezette.

A Texas Hold 'Em a 16 Carriages kislemezzel egy időben jelent meg a Super Bowl alatt. Ezzel ő lett a második szóló női előadó, aki az első helyen debütált a Hot Country listán – Taylor Swift előzte meg 2021-ben a Love Story című feldolgozás számával.

A Hot Country és a Hot R&B/Hip-Hip Songs listák 1958-as indulása óta csak Justin Bieber, Billy Ray Cyrus, Ray Charles és Morgan Wallen volt képes mind a kettőt vezetni.

A Hot Country egy olyan diagram, ami egyesíti az Egyesült Államok eladásait, streamjeit és rádió lejátszásait a Billboard Hot 100-as listájához hasonlóan. A február 20-án kijött összesítés a 15-ig tartó hetet tükrözi. Ebből derült ki, hogy a Texas Hold'Em négy nap alatt vette be a listákat. Ez idő alatt 19,2 milliószor streamelték és 39 000-szer töltötték le az Egyesült Államokban.

A Hot 100 listán a 2. helyen debütált, míg a szupersztár másik új száma, a 16 Carriage a 38. helyen indított a Hot 100-on és a 9. helyen a Hot Country daloknál. Mindkét dal ott lesz majd a Renaissance projekt harmadik lemezén, amit március 29–től elérhető.

A country zene és a fekete művészek kapcsolata nem volt mindig zökkenőmentes, 2019-ben például a rapper Lil Nas X Old Town Road című dalát eltávolították a Billboard Hot Country listáról, noha az élre került, mert a listakészítők szerint nem volt elég countrys stílusú a szám. De Beyoncé is belefutott már ebbe, nyolc évvel ezelőtt country ihletésű dalát, a Daddy Lessons-t elutasították, amikor felmerült a Grammy-díjnál.