Elvonóra került a Kontroll sztárja, Nagy Zsolt

DSC2149
2024.02.22. 11:15
Visszaesett a Kontroll és a Drakulics elvtárs színésze. Nagy Zsolt elismerte, hogy újra gondja akadt az alkohollal, ezért három hónapra teljesen elzárta magát a külvilágtól, és elvonóra ment. Azt, hogy ez pontosan mikor történt, nem erősítette meg, mindösszesen annyit osztott meg állapotáról, hogy még a felépülési fázisban van.

Bár kívülről úgy tűnhet, minden rendben, Nagy Zsolt a valóságban ismét nehéz heteken van túl: a színész felismerte, hogy újfent gondja akadt az alkohollal, ezért önszántából három hónapra elvonóra ment, ahol a külvilágtól teljesen elzárva élt.

A hírről elsőként a Blikk értesült, akik megkeresték a 47 éves színészt – Nagy Zsolt pedig a lapnak megerősítette, hogy valóban elvonókúrán vett részt, hogy kordában tudja tartani függőségét.

Az, hogy most erről beszélünk, nyilván annak a következménye, amit tettem. Épp felépülésben vagyok, de erről nem szeretnék többet mondani

– fogalmazott a lapnak nyilatkozva Nagy Zsolt, aki először négy évvel ezelőtt, 2020-ban mesélt nyíltan alkoholizmusáról.

Korábban is voltak problémái

A Kontroll színésze a nyilvánosság előtt elsőként D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában nyílt meg függőségével kapcsolatban. 

Alkoholista vagyok, éppen jövök le. […] Ezt most már el kellett mondani. […] El kell menni segítséget kérni. Tapasztalatból mondom, mert én is inkább sajnálgattam magam, és megittam azokat a söröket meg whiskyket… Amiket magamba lehetett tömni, magamba tömtem. Csak azért, hogy ne fájjon annyira

– fogalmazott akkoriban Nagy Zsolt.

A színész emellett nemrégiben egy rádióműsorban is elismerte, hogy meggyűlik a baja az alkohollal, amit részben szabolcsi neveltetésének tud be. „Szabolcsi vagyok, nálunk a ballagás után akkor érik igazán férfivá az ember, ha megiszik egy pálinkát, egy sört. Ebben szocializálódtam. A legkönnyebb módja, hogy az ember kicsit elfelejtse a gondokat, az alkohol. Csak ennek ára van, ahogy mindennek. Mindenért megfizetünk” – magyarázta a Sláger Kult című műsorban Nagy, később hozzátéve, hogy szabályokat hozott, amikor betart, de vannak nehéz pillanatok, amikor nagy a kísértés – például ha az utcán azt látja, hogy körülötte mindenki iszik.

Imádtam a pálinkát, az alkohol minden formáját szerettem. Nincs baj az alkoholfogyasztással mértékkel, alkalmanként. Én mértéket tévesztettem egy idő után…

– mondta. 

Ahogy arról nemrégiben az Index is beszámolt, a Kontroll színésze legutóbb az RTL képernyőjén volt látható, Nagy a csatorna hatalmas sikert arató Az Árulók című játékműsorában szerepelt – az ott megélt élményeiről ebben a cikkünkben írtunk.

(Borítókép: Nagy Zsolt 2019. október 28-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)