Azahriah: Orbán Viktorral akkor mégsem voltunk akkora spanok

DSC7156
2024.02.29. 13:18
Azahriah, azaz Baukó Attila volt a Jólvanezígy névre hallható YouTube-csatorna csütörtök reggeli műsorának vendége, ahol Nagy Ádámmal közösen Magyar Péterről, a Hősök terén rendezett tüntetésről és Tóth Gabiról is kifejtették a véleményüket. Az előadó szerint Orbán Viktor már nem olyan jó barátja, mint amennyire az elején tűnt, Novák Katalinék lemondatása hiba volt, Tóth Gabit pedig nem kéne ennyire bántani.

Ahogyan arról az Index is többször beszámolt, „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel szervezett a Hősök terére demonstrációt több youtuber a kegyelmi ügy kirobbanása, valamint Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után február 16-ra.

A rendezvényen többek között Pottyondy Edina és Osváth Zsolt is beszédet mondott, de kinyilvánította véleményét egy videóüzeneten keresztül napjaink talán legkedveltebb hazai előadója, Azahriah, azaz Baukó Attila is.

Szerepvállalása azonban elmondása szerint komoly indulatokat korbácsolt bizonyos körökben, emiatt pedig egyfajta lejárató kampányt indítottak ellene, sőt – tudtával már korábban – Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-oldaláról az egyik videó alól az ő számát is törölték.

Az ellene irányuló ellenszenvről és a kiállásáról most a Jólvanezígy elnevezésű YouTube-csatorna csütörtök reggel feltöltött műsorában beszélt Azahriah, aki a tüntetésen egyébként szintén részt vevő Nagy Ádámmal (a Fókuszcsoport csatorna atyja) rágta át a témát. 

Orbán Viktorral „mégsem voltak akkora spanok”

Az előadó szerint annak ellenére, hogy ugyan valóban betalálták a kezdeményezés melletti kiállást követően, úgy gondolja: mindez egy szűk réteg volt csak, akik a régi botrányaival akarták elvonni a figyelmet a tényleges mondandójukról, vagyis arról, hogy a tüntetéssel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a lemondásoknál nem lehet megállni.  

A probléma, amiért kiálltunk, ennyivel nem oldódott meg. Akik hatalmon vannak, azoknak az a lényeg, hogy áll a népszerűség, hogyan lehet kiúszni ebből. Az, hogy újra a botrányaimról beszélnek, az szerintem csak pár megafonosnál volt, mintha kilett volna adva egy ilyen nekik, és elindult ez a gépezet

– vélekedett. 

Azahriah hozzátette, hogy a lejáratás ugyan kifejezetten a tüntetés után kezdődött, a cenzúra azonban már korábban utolérte, ugyanis nemrég szúrták ki, hogy Orbán Viktor TikTok-csatornáján egy korábbi videója alól eltűnt Azahriah és Desh közös száma, ami ezek szerint nem a tüntetésen való felszólalása, hanem már egy korábbi véleménynyilvánítása miatt szúrhatta valakinek a szemét. 

Rossz szájíz, hogy akkor mégsem voltunk akkora spanok

– tette hozzá viccelődve, utalva a miniszterelnökre. 

Azahriah szerint elképesztő és a lejáratások közül is a kedvence, hogy őt sátánistának, sőt néha magának a sátánnak tartják például a logója és klipjei miatt. 

Magyar Péter kapcsán kíváncsi arra, mennyire komoly az elhatározás

A műsorból természetesen az elmúlt hetekben szinte mindennap újabb témát szolgáltató Magyar Péterről és a Telexnek adott interjújáról is kifejtette a véleményét a zenész.

Azahriah egyelőre kétségekkel kezeli azt, hogy a politikai ambícióiról a lapnak előszőr beszélő Magyar mennyire gondolja komolyan ezt, azonban kíváncsian várja, hogy mi sülhet ki ebből az egészből. „Meglátjuk, hogy mennyire volt ez egy komoly elhatározás, de amiket ő elmondott, az a legtöbb ember számára nem egy újdonsült dolog.

Az ebben a pluszfűszer meg a pluszíz, hogy ezt belső körökből kiszakadva hozta a nyilvánosság elé” – fejtette ki véleményét az énekes, majd Novák Katalin és Varga Judit kegyelmi ügyben vállalt szerepére és a kormány megoldására is kitért: 

Ha valamit elrontottak a kormányoldalon, az az volt, hogy lemondatták ezeket az embereket. Hogyha, mondjuk, nem mondtak volna le, akkor lehet, hogy nem lett volna ekkora balhé belőle, vagy nem érezték volna azt, hogy megingott volna valami. Annyi hasonló dolog volt már az éveken keresztül, és mindenki sz*rt bele

– mondta. 

Tóth Gabi sem úszta meg

Tóth Gabi nemrég a Mutasd Magad! című műsor vendége volt nemrég, ahol elmondta, hogy politikai trollok támadják, akikből akár azt is kinézné, hogy felrobbantják, ha nyilvánosságra hozza, kik állnak az ellene irányuló lejáratás mögött. 

Rossz is erről beszélni. Többet bántják, mint amennyit megérdemel

– vélekedett. 

Ennek ellenére az előadó véleménye szerint Tóth Gabi hiába gondolja, hogy a posztjai sok emberre hatással vannak, ez nincsen így. 

Az emberek 80 százaléka már nem pozitív a Tóth Gabival kapcsolatban, és szerintem ezt nem látja meg. A saját berkeiden belül, a közélettől távol nem tűnik fel ez a helyzet. Ő azt gondolja, hogy ezt azért kapja, mert utálkozók vannak

– magyarázta. 

A teljes adás alább vagy ide kattintva tekinthető meg.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré!

(Borítókép: Azahriah 2023. június 2-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)