Egy ország akart ide bekerülni, de csak keveseknek sikerült

54977537 1bc06ebe3d73e60afc138d6d9fe66069 wm (1)
2024.03.03. 06:56
Betöltötte 39. életévét Tóth Vera, akit anno a Megasztárból ismerhetett meg az ország. A műsor idén ősszel újra visszatér, az énekesnő születésnapjának apropójából pedig egy kvízben mérjük fel olvasóink tudását a tehetségkutatóval kapcsolatban.

Több mint egy héttel ezelőtt jelentette be a TV2, hogy visszatér a képernyőre az egyik legnépszerűbb énekes tehetségkutatójuk, a Megasztár – ráadásul a valaha volt legnagyobb nyereménnyel, a győztesre ugyanis 40 millió forint, egy Los Angeles-i dalfelvétel és egy videóklip vár. A műsor első évadát még 2003 őszén láthatták a tévénézők, akiknek azonnal belopta magát a szívébe ez a formátum, amit akkoriban az ITV1 brit tévécsatorna Pop Idol című műsorához lehetett hasonlítani. Az országos felhívásra rengetegen jelentkeztek, és tették próbára tehetségüket, hogy végül nekik ítéljék oda „az év hangja” elismerést, ami eddig csak hat személynek sikerült.

A legelső nyertes történetesen a ma 39. életévét betöltő, tapolcai születésű Tóth Vera volt, aki Oláh Ibolyát és Gáspár Lászlót utasította maga mögé a döntő során. Az énekesnő pályafutása a műsor vége óta felfelé ível, ahogy a Megasztár más versenyzőiről is általánosságban elmondható, hogy jobban megmaradtak a köztudatban, mint más tehetségkutatók énekesei. A Megasztárból eddig összesen hat évad készült, az utolsónak 2012-ben lett vége, és sok olyan énekes került ki a műsorból, akik máig sikeres előadónak számítanak.

A korábbi versenyzők közé tartozik többek között Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi, Rúzsa Magdi, Király Viktor, Kökény Attila és Radics Gigi, ahogy a tehetségkutató zsűriasztalánál szintén legendák fordultak már meg. Presser Gábor és Friderikusz Sándor is kipróbálhatta magát az ítész szerepében, azonban azt egyelőre nagy homály fedi, hogy a több mint tíz év után visszatérő Megasztár hetedik évadában kiknek jut majd ez a szerepkör. Amennyiben további érdekességeket szeretne megtudni a TV2 tehetségkutatójáról, tippelje meg a válaszokat a kérdésekre az alábbi kvízben! 

(Borítókép: TV2)