Rihanna, Mark Zuckerberg, Ivanka Trump és Bill Gates is ott volt a milliárdos szuperbuliján

2024.03.05. 10:08
Rihanna nyolc év után először adott koncertet, ráadásul nem is akármilyen közönség előtt. Az Ázsia leggazdagabb családjából származó Anant Ambani a nyárra tervezett esküvője előtt háromnapos, világsztárokkal teletűzdelt minifesztivált tartott, amelyen Mark Zuckerberg, Ivanka Trump és Bill Gates is vendégeskedett.

Mark Zuckerberg, Bill Gates és Ivanka Trump is ott volt azon híres nemzetközi személyiségek között, akik Indiába repültek a milliárdos örökös, Anant Ambani extravagáns esküvő előtti partijára, amely vasárnap ért véget – írja a CNN.

A háromnapos ünnepségen, amelyen fellépett Rihanna és a bűvész David Blaine is, mintegy 1200 vendéget fogadtak a Szilícium-völgyből, Bollywoodból és más országokból. A krikettlegenda Sachin Tendulkar és a színész Shah Rukh Khan is ott volt az indiai hírességek között.

Ambani Ázsia leggazdagabb emberének, Mukesh Ambaninak a legfiatalabb fia, aki a Forbes szerint 117 milliárd dollárra becsült vagyonnal rendelkezik. A 28 éves férfi a nagyapja által alapított indiai konglomerátum, a Reliance által működtetett energetikai vállalatnál dolgozik igazgatói beosztásban.

Bár Ambani és 29 éves barátnője, Radhika Merchant csak júliusban házasodnak össze, az esküvő előtti mulatságon nem spóroltak a költségekkel. A vendégek 500-féle ételt kaptak, amelyeket mintegy 100 szakács készített.

A hétvégi ünnepségekre a nyugati Gudzsarát államban, Jamnagarban került sor, közel a Reliance fő olajfinomítójához.

A város repülőtere, amely általában kevesebb mint 10 járatot kezel naponta, megnövekedett aktivitásról számolt be. Az X szombati bejegyzésében a repülőtéri hatóságok azt mondták, hogy mintegy 130 járat érkezett az extravagáns eseményre. A Reuters szerint Újdelhiből és Mumbaiból bérelt repülőgépeket bocsátottak a vendégek rendelkezésére.

Az Ambani család vállalkozásának jótékonysági ága, a Reliance Alapítvány közölte, hogy szövőket béreltek, hogy elkészítsék „az álmok faliszőnyegét” a násznép számára, míg látássérült kézművesek gyertyákat készítettek a vendégeknek.

Az esküvőre egy új hindu templomkomplexumot is építenek, amelyet később megnyitnak a nagyközönség előtt – tette hozzá a civil szervezet.

Szerdán az Ambani család több mint 50 ezer falubelinek adott közös vacsorát.