Pottyondy Edina: Magyar Péter egyszerre fekete ruhás nővér és atombombás Simicska

2024.03.20. 09:18
A youtuber kedden válságértekezletet tartott, és végül úgy döntött, mégiscsak kísérletet tesz arra, hogy levonja a tanulságokat a Magyar Péter-jelenséggel kapcsolatban. Ennek eredményeképp ma reggelre meg is érkezett a soron következő videója.

Pottyondy Edina kedden délután a közösségi oldalán magyarázta: azért nem jelentkezett új videóval, mert abban a Magyar Péter-jelenséget szerette volna vizsgálni, ám olyan szinten nem tud eligazodni az események sodrásában, hogy mire elkészül egy szöveggel, az újabb fejlemények tükrében már egészen mást gondol.

Szerda reggelre aztán mégiscsak elkészült az elemző szösszenet, amihez Pottyondy annyit fűzött hozzá: „Tegnap válságértekezletet tartottam a lelkiismeretemmel, a politológiadiplomámmal és az önérzetemmel. Az utóbbi tanácsára úgy döntöttem, hogy mégiscsak kísérletet teszek arra, hogy levonjam az előző hetek tanulságait, és megosszam a bennem lévő reményeket és kétségeket. Csak azt tudom tanácsolni a videó elindítása előtt, hogy ne féljetek!”

Monológját azzal kezdte, hogy azért nem beszélt eddig Magyar Péterről, mert nem tudta hova tenni a jelenséget. „Amikor erről a dilemmáról posztoltam, le is cseszett a kommentfal egyik fele, hogy hogy nem látom, hogy ez egy narcisztikus bántalmazó, a másik fele meg azért, hogy hát ő az utolsó reményük, hát vegyed már észre magadat!” A youtuber szerint egyébként a két álláspont egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt, úgy gondolja, hogy még az agresszor és megmentő dilemmánál is bonyolultabb a helyzet, az újabb és újabb fordulatok és megdöbbentő információk pedig csak úgy záporoznak. 

Ez már önmagában is a legszövevényesebb médiaélmény, amit valaha kaptam, és erre jön rá, hogy egyáltalán nem értem, miért gerjed ennyire a Magyar Péter-jelenség 

– szögezte le, kiemelve: Magyar Péter naponta 5 darab 15–20 ezer lájkos posztot élesít, aminek Szijjártó Péter és Orbán Viktor még együtt sincsenek a közelében. 

„Az alaphelyzet, hogy egy jóképű, sportos, beszélni tudó egykori vérneres úgy vadítja meg a kiéhezett ellenzéki szavazókat, ahogy Vastag Csaba a csömöri óvónőket. Megjelenik egy csávó a nyilvánosságban, és két hét után nagyobb a hájp körülötte, mint a 11 éves Mozart első operája után” – emelte ki Pottyondy, aki szerint Magyar Péter nem pusztán egy újabb ellenzéki messiás, hanem „egyszerre a fekete ruhás nővér, az atombombás Simicska, a kékszalagos Márki-Zay, a kámforrá váló Pesty László és Lisan al-Gaib, a hang a másik világból”. Ő jelenleg nem egy szimpla politikai szereplő, hanem

MAGYARORSZÁG ELSŐ SZÁMÚ CELEBRITÁSA,

olyasvalaki, aki az Andrássy úton megjelenve nemcsak az összes ellenzéki rendezvényt nyomta le, hanem „Orbán Viktor foglaljuk el Brüsszelt vásári komédiáját is”. 

A kegyelmi ügy lekerült a napirendről

Pottyondy Edina szerint tagadhatatlan, hogy Magyar Péter felforgatta a belpolitikát, hiszen egy hete minden róla szól, a posztjai óriási érdeklődést generálnak. Hangsúlyozta, ő nem hisz a politikai messiásban, abban viszont igen, hogy lehet Magyarnál olyan információ, ami tovább repeszti a NER-t. Aláhúzta: elég nagy dilemma elé állította, hogy rendőri jelentés van Magyar Péter bántalmazásáról, ráadásul Varga Judit is arra utalt egy kisfilm megosztásával, hogy ez igaz. A videóban részletesen beszélt arról, hogy ezzel kapcsolatban milyen gondolatok fogalmazódtak meg benne Magyarra, Vargára és a rendszerre vonatkozóan, és hogy szerinte milyen következtetéseket lehet levonni a történtekből. Arra is kitért, mit gondol arról, hogy Magyar Péter lepropagandistázta Dezső András újságírót.

Értem én, hogy nagy a nyomás meg sok a támadás, de ha Péter pártot akar alapítani, meg politikával akar foglalkozni, akkor az azzal jár, hogy a sajtó olyat is kérdez majd, amire válaszként nem lehet a Nemzeti dalt elszavalni

– hívta fel a figyelmet rá a youtuber. Mondandója végén megállapította,

egy dolog biztos: K. Endre, a kegyelmi botrány és a gyermekvédelem teljesen lekerült a napirendről. 

Pottyondy Edina friss videóját itt tudja megtekinteni: