Újabb hírek érkeztek III. Károly király állapotáról

2024.03.25. 16:48
A király jó kedélyű, de frusztrált az elhúzódó kezelések miatt. Azt hitte, hamarabb visszatérhet a munkába – mondta az unokaöccse egy interjúban.

Az uralkodó unokaöccse, Peter Phillips szerint Károly király nagyon szeretne visszatérni a munkába, de az onkológiai kezelések egyelőre hátráltatják ebben. A 46 éves Peter a Sky News Australia The Royal Report című műsorának adott interjújában beszélt a 75 éves uralkodóról, aki jó hangulatban van, de kicsit frusztrált is – írta a People magazin. 

Peter – aki Anna hercegnő és egykori férje, Mark Phillips kapitány fia – azt mondta:

Károly király csalódott, mert nem tud mindent megtenni, amit szeretne.

Az uralkodó szíve szerint visszatérne már a normális hétköznapokba, de a felépülés egy kicsit tovább tart, mint azt remélte – fogalmazott Peter Phillips. 

Károly király megbetegedését a Buckingham-palota szóvivője február 5-én tette publikussá, nem sokkal azután, hogy prosztatamegnagyobbodás miatt kezelték a Londoni Klinikán. A rák típusát nem hozták nyilvánosságra.

A Sky News Australia megjegyezte: az interjú még azelőtt készült, hogy Katalin walesi hercegné néhány napja egy videóüzenetben elmondta, őt is rákkal diagnosztizálták (így erről még nem kérdezték Phillipset). A 42 éves Katalin közölte, hogy jelenleg megelőző kemoterápián vesz részt, miután a januári hasi műtétkor rákot találtak nála.

Mivel Károly király és Katalin hercegné nem tudnak közfeladatokat ellátni, ezért Peter Philips anyjára, Anna hercegnőre és a királyi család többi tagjára több közfeladat hárul, többek között Edinburgh hercegére és hercegnéjére, Eduárdra és Zsófiára is.