Így értesült Vilmos herceg Katalin hercegné állapotáról

2024.03.24. 11:10
Péntek délután egy videóüzenetben tudatta a nyilvánossággal Katalin walesi hercegné, hogy daganatot diagnosztizáltak nála. A hírről férje, Vilmos walesi herceg természetesen már tudott, most azonban kiderült, hogy éppen hol volt és mit csinált, amikor elsőként értesült a lesújtó hírről.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Katalin hercegné péntek este megjelent – de már szerdán felvett – videójában, Windsorban, egy padon ülve, csíkos pulóverben beszélt „sokkoló diagnózisáról”.

A felvételen megemlítette, hogy már február végén „megelőző kemoterápiás kezelést kapott”, pozitívan tekint a gyógyulására, „jól érzi magát, és napról napra erősebb”.

Wales hercegnéje már év végén eltűnt a nyilvánosság elől, majd január közepén annyit közölt a Kensington-palota, hogy sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre a trónörökös, Vilmos herceg 42 éves feleségén.

Az operáció előtt elvégzett vizsgálatok azt mutatták, nincs nyoma daganatnak, ám a beavatkozás után kiderült, mégis rákról van szó. A CNN információi szerint Vilmos és Katalin úgy tervezte, hogy csak húsvét után hozza nyilvánosságra a diagnózist – döntésüket vélhetően a közösségi oldalakon egyre inkább eluralkodó mémáradat miatt módosították.

Vilmos herceg a Mirror információi szerint egy hónappal ezelőtt értesült Katalin hercegné diagnózisáról, akkor, amikor éppen egy királyi eseményen vett részt. Az információk a lap szerint a királyi palota környezetéből származnak. Mint írják, Vilmos épp keresztapja, Konstantin görög király ünnepségén volt jelen, amikor Windsorból keresték. A hír hallatán a trónörökös azonnali hatállyal elhagyta a rendezvényt – pedig beszédet kellett volna mondania.

A diagnózist egyébként olyannyira titokban tartotta Vilmos és Katalin, hogy az értesülések alapján a herceg testvére, Harry is csak a publikus bejelentésből szerzett tudomást a hercegné állapotáról.

Vilmossal mindent megteszünk, hogy a családunk védelme érdekében megőrizzük privát szféránkat. Bízunk benne, hogy mindenki megérti, térre és időre van szükségünk, amíg tart a kezelés. A munkámat mindig nagyon élveztem, várom, hogy visszatérjek, amint tudok. Addig viszont csakis a felépülésre koncentrálok

– fogalmazott videóüzenetében Kate Middleton, aki hozzátette: együtt érez mindenkivel, aki hasonló betegséggel küzd, de senki se veszítse el a reményt, senki sincs egyedül.