Angelina Jolie szerint Brad Pitt már régebben is bántalmazta

2024.04.05. 14:25
Angelina Jolie és Brad Pitt válása és gyermekelhelyezési hercehurcája után még a borászatuk eladása is tetézte a bajt a felek között. Most pedig napvilágra került egy dokumentum, amelyben Jolie azt állítja, hogy Pitt már jóval a repülőgépes incidensük előtt – ami miatt elváltak – is bántalmazta őt fizikailag.

Angelina Jolie azt állítja, hogy volt férje, Brad Pitt fizikai bántalmazása vele szemben „jóval azelőtt kezdődött”, hogy megtörtént a 2016-os repülőgépes incidens, ami miatt végül beadta a válókeresetet. Csütörtökön a színésznő jogi csapata azt állította, hogy megpróbálja nyilvánosságra hozni a kommunikációt, amely bizonyítja, hogy Brad Pitt nem engedte volt feleségének, hogy eladja a Chateau Miraval francia borászatuk egy részét, hacsak nem ír alá egy titoktartási megállapodást.

Bár Jolie fizikai bántalmazása már jóval a család 2016. szeptemberi, Franciaországból Los Angelesbe tartó repülőútja előtt kezdődött, ez a repülőút volt az első alkalom, amikor a fizikai bántalmazást Pitt a gyerekek ellen is fordította. Jolie ezután azonnal elhagyta őt

– olvasható a dokumentumban, amelyet a Page Six szerzett meg.

A beadvány szerint a 60 éves Pitt állítólag a 48 éves Jolie-nak javasolt nem hivatalos titoktartási nyilatkozata „személyes helytelen viselkedésére vonatkozna, akár kapcsolódik a Miravalhoz, akár nem”, hogy megakadályozza, hogy a nő beszéljen az állítólagos visszaélésekről.

Jolie ügyvédei azt is állították, hogy Pitt azt akarta, hogy „szerződéssel kötelezze magát” a hallgatásra, miután 2021-ben rájött, hogy a nő egy lezárt beadványt nyújtott be, amely „e-mailekből, a család várható tanúvallomásainak összefoglalóiból és más bizonyítékokból” állt, hogy segítsen rendezni a gyermekelhelyezési vitájukat.

Akkoriban Pitt beleegyezett, hogy megvásárolja Jolie részvényeit a francia borászatban, de állítólag visszalépett, mert attól tartott, hogy exe lepecsételt dokumentumai végül nyilvánosságra kerülhetnek

– folytatódik a dokumentum. 

Nyilvánosságra is kerültek

„Pitt nem volt hajlandó megvásárolni Jolie érdekeltségét, mert a nő nem akarta aláírni a titoktartási nyilatkozatot” – mondta Jolie ügyvédje, Paul Murphy a Page Sixnek adott nyilatkozatában.

Azzal, hogy nem volt hajlandó megvásárolni az érdekeltségét, majd beperelte őt, Pitt egyenesen maga hívta fel a figyelmet arra, hogy miért volt olyan fontos számára az a szerződés, és mit remélt, hogy eltemet vele: a Jolie-val és a családjukkal szembeni visszaélését

– folytatta, utalva Pitt 2022-es perére, amelyet Jolie ellen indított, amiért az eladta a borászatban lévő részvényeit egy másik félnek.

A csütörtöki beadvány azt is állítja, hogy Jolie „soha nem tett feljelentést” a volt férje ellen, mert „úgy gondolta, hogy a legjobb lenne, ha Pitt vállalná a felelősséget, és segítene a családnak felépülni az általa okozott poszttraumás stresszből”.

Pitt képviselője nem elérhető, de egy, a színészt jól ismerő forrás azt mondta, hogy Jolie „folyamatosan próbálja elterelni a figyelmet a jogi veszteségekről azzal, hogy lényegtelen vagy pontatlan információkat nyújt be” a további bírósági beadványokban.

Van egy olyan minta, hogy minden alkalommal, amikor veszít, folyamatosan visszatér ehhez. Itt pedig nincs semmi újdonság

– tette hozzá a bennfentes.

A Page Six által korábban, 2023 júniusában megszerzett dokumentumok szerint Pitt azt állította, hogy „bosszúálló” volt felesége eladta a Chateau Miravalban lévő részvényeit a férfi kérése ellenére, miután megkapta a hat gyermekük közös felügyeletét, bár a döntést később hatályon kívül helyezték.

A bejelentés azt is állította, hogy Jolie volt az, aki „egy még szélesebb körű” titoktartási nyilatkozatot hozott magával, míg Pitt csapata egy „szabványos” titoktartásit mutatott be, amelynek célja kizárólag az volt, hogy „az üzletet védje”.

A záradék azt is világossá tette: nem korlátozza Jolie azon jogait, hogy Pitt és Jolie válási vagy gyermekelhelyezési eljárásával kapcsolatban beszéljen

– áll a dokumentumokban.

Az egykori A-listás álompár 2008-ban együtt vásárolta meg a Chateau Miravalt Franciaországban. A birtok a díjnyertes rozé pezsgőjéről ismert. A szőlőskertjük mellett Jolie és Pitt a gyermekeik felügyeleti jogaiért is harcolnak. A duó – akik 2014-ben házasodtak össze – közös gyerekei Maddox 22, Pax 20, Zahara 19, Shiloh 17, valamint az ikrek Vivienne és Knox 15 évesek.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”