Kiverte a balhét Jákob Zoltán: próbálták kiengesztelni, de hajthatatlan volt

2024.04.05. 21:11
Jákob Zoltán visszaküldte a nemrég megrendelt, kétszázmilliós McLaren 750s Spyder típusú sportkocsiját, ugyanis amikor a megrendelt autóért Bécsbe érkezett, egészen mást kapott, mint amit szeretett volna. Alaposan kiverte a balhét, visszakérte a pénzét, azonban bizakodóan tekint a jövőbe, új Lamborghini Revueltója valamennyire talán tudja kárpótolni a kellemetlenségekért.

Jókora perpatvar alakult ki Jákob Zoltán nemrég megrendelt, kétszázmilliós McLaren 750s Spyder típusú sportkocsija körül – írja a Blikk. Az üzletembert a bécsi autókereskedésben, ahová megérkezett a megrendelt autója, nem olyan jármű várta, amilyet remélt. Visszakérte a pénzét.

Jákob Zoltán február végén számolt be arról, hogy az általa kiszemelt Tiffany-kék McLaren hamarosan érkezik. Az autó a sorozatgyártású gépjárművek közül jelenleg a világon a leghamarabb gyorsul fel 0-ról 200 kilométer/órás sebességre. Ára 200 millió forint körül mozog. Az üzletember számos extrát is kért új autójába.

Kérései azonban nem teljesültek maradéktalanul, a megbeszéltekhez képest az autókereskedés jelentős változtatásokat végzett.

„Jött a nagy hír, hogy megérkezett Bécsbe a McLarenem, aminek természetesen először nagyon örültem, azonban korai volt a lelkesedés” – mondta az üzletember – „kiderült, hogy nem pont azokat az alkatrészeket tették bele a kocsiba, amiket kértem.” A szalon arra hivatkozott, hogy nem volt készleten bizonyos darabokból.

Tulajdonképpen rengeteg eltérés volt: például a féknyereg nem narancssárga volt, hanem fekete, amire még azt mondtam, jó, ezt azért megemésztem, ám kiderült, hogy az autó belsejét nem fehér, hanem fekete bőrrel vonták be

– mondta Jákob Zoltán, aki számára a belső sarkalatos pont, hisz amúgy is szűk a sportkocsik belseje, a teret pedig a sötét szín még jobban összenyomja, „amitől nyomasztó érzése lesz az embernek, amikor benne ül.” „Persze, tisztában vagyok vele, hogy ez egy úri hóbort, de én úgy gondolom, ennyi pénzért szeretném azt kapni, amit kértem” – jelentette ki az üzletember, aki végül elállt a vásárlástól.

Alaposan kivertem a balhét, s megmondtam, most azonnal kérem vissza a pénzemet. Persze azonnal bocsánatot kértek a hibák miatt, és próbáltak kiengesztelni, de én hajthatatlan voltam, ugyanis a történtek teljesen elvették a kedvemet a vásárlástól

– mondta az üzletember, aki szerint ráadásul a mostani autója, a Ferrari Purosangue, közel 400 millió forintot ér Bécsben, ami kétszerese annak, amennyiért vette. „Hiába, Ausztriában sokkal magasabb az adó a ritka luxusautókon” – tette hozzá – „úgyhogy nem is akarok kétszáz milliós McLarennel járni Bécsben, amikor van egy 400 milliós Ferrarim.”

Jövőre már érkezik is Jákob új Lamborghinije: „most úgy vagyok vele, hogy idén még kiélvezem a Ferrarimat, jövőre pedig már az új Lamborghini Revueltómnak örülök majd” – jelentette ki.