2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Ismét nyomoznak Matthew Perry halálának ügyében

2024.05.22. 06:54
Újraindult a nyomozás Matthew Perry halálának ügyében, mivel még mindig maradt néhány megválaszolatlan kérdés. A Jóbarátok Chandler Bingje a halála előtt büszkén vállalta, hogy sikerült lemondania káros szenvedélyeiről, azonban egyes források elmondása szerint a színész mindenkit átvert.

Matthew Perryről, akit 2023 októbere végén találták holtan az otthonában, sok híresztelés látott napvilágot az utóbbi hónapokban. A halála ügyében korábban már lezárták a nyomozást, miután a halottkém megállapította, hogy Matthew Perry a ketamin akut hatása miatt halt meg.

Vita tárgyát képezte azonban, hogy a színész mennyire volt őszinte akkor, amikor halála előtt azt mondta, hogy már egy ideje tiszta. Egyesek szerint az egész hazugság volt, és Matthew Perry az utolsó hetekben gyakran dühösen, agresszíven viselkedett, mivel tesztoszteroninjekciókat kapott. A Mirror keddi beszámolója szerint

a rendőrség a Kábítószer-ellenes Hivatallal együtt újraindította a nyomozást Matthew Perry halálának ügyében, ugyanis felmerült a kérdés, hogy ki látta el a színészt kábítószerrel. 

Egy forrás azt mondta a TMZ-nek, hogy a nyomozás már hónapok óta tart, és kulcsfontosságú hollywoodi személyeket hallgattak ki. Az is kiderült, hogy azoknak, akiket a nyomozók megkerestek, „köztudottan drogfogyasztással vagy visszaéléssel kapcsolatos múltjuk van”, és olyan információkkal rendelkeznek, amelyek elvezethetnek a ketamin forrásához. A nyomozás eredményeként eddig még nem tartóztattak le senkit. 

Matthew Perry a világ képébe hazudhatott

Mint megírtuk, a színész szervezetében annyi ketamin volt, mint egy kórházi altatásban lévő betegében. A halottkémek balesetnek minősítették a történteket, és megállapították, hogy a szervezetében opioidszerű buprenorfin volt, aminek hatását a halálában szerepet játszó tényezők közé sorolták.

Kiderült, Perry ketamininfúziós terápiát kapott, mielőtt meghalt, az utolsó kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A ketamin azonban nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb. A ketamin az opioidszerű buprenorfinnal keveredve pedig halálos dózisnak minősült.

A színész 2022-ben megjelent memoárjában egyébként kitért a ketaminra, megemlítve, hogy nem szereti a szert, mivel amikor egy svájci rehabilitációs intézetben kezelték vele, úgy érezte, haldoklik tőle. Sőt, kijelentette, hogy a ketamin nem neki való, mivel a kezelés másnapján rosszul érezte magát a szertől. 

Perry a halála előtt 19 hónapon át azt vallotta magáról, hogy tiszta. Azonban annak fényében, hogy milyen sokáig táncolt pengeélen a függőségei miatt, és hányszor esett vissza, többen is kétségbe vonhatták, hogy valóban képes lehetett-e örökre letenni róluk. Három bennfentes elmondása szerint ugyanis Perry mindenkinek a képébe hazudott, és a leszokás csak egy jól időzített marketingfogás lehetett: annak érdekében hazudhatott, hogy minél többen vegyék meg a könyvét.