2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Prosztatarákkal küzdött Michael Richards

GettyImages-2150913504
2024.05.23. 17:11
Hamarosan megjelenik Michael Richards színész, A Seinfeld című sorozat komikusának memoárja, amelyben többek között arról is vall, hogy 2018-ban prosztatarákot diagnosztizáltak nála, továbbá felidéz a könyvben egy 2006-os televíziós incidenst is, ahol élő adásban n*ggerezett le egy nézőt.

A Seinfeld című sorozat sztárja, Michael Richards hamarosan megjelenő Entrances and Exits (Bejáratok és Kijáratok) című memoárjában elárulta, hogy 2018 nyarán prosztatarákot diagnosztizáltak nála, amelyet csak egy eltávolító műtétnek köszönhetően élt túl. 

A 74 éves színész könyvét a People magazin szerezte meg, akik arról írtak, hogy a memoár egyik fejezetében a színész részletezte: 1-es stádiumú prosztatarákot diagnosztizáltak nála egy rutinvizsgálat alkalmával. A komikus arról vallott, hogy már rég halott lenne, ha nem vetette volna alá magát prosztata eltávolítását szolgáló műtétnek. 

Nos, eljött az én időm. Készen állok

– idézte a Daily Mail a színész diagnózisára adott reakcióját. 

Majd elárulta, hogy néhány másodperccel később a kilencéves fia jutott eszébe, ezért arról érdeklődött az orvosnál, van-e mód arra, hogy még egy kicsit tovább éljen. A biopszia elvégzése után azonnali műtétet javasoltak Richardsnak a teljes prosztata eltávolítására. 

A színész elárulta, hogy a „halálközeli élmény” inspirálta őt memoárja kiadására, továbbá „teljes mértékben felülvizsgálta” az életét. Arról is beszélt, hogy több mint 40 naplója volt ez elmúlt években, és mivel 75 éves lesz, talán a korával is együtt jár, hogy kiadná az élettörténetét.  

Az a bizonyos n betűs incidens

Richards nem fogta vissza magát a memoárban, írt egy 2006-os rasszista kirohanásáról is. Korábban megírtuk, hogy Richards a Laugh Factory című műsorban lépett fel, majd hirtelen dühöngve nekiesett néhány nézőnek. Kirohanása után úgy döntött, távol marad a nyilvánosságtól.

A kamera végig rögzítette az esetet, amint egy fekete férfivel veszekedett. „Ötven éve fejjel lefelé kotortuk ki a k*rva seggeteket [...] Csak pofázol, csak pofázol, nagyon bátor vagy most, a k*rva anyádat. Dobják ki a seggét innen! Ő egy n*gger!” – hangzottak akkor a színész szavai. 

Azonnal megbántam, amint kimondtam a színpadon

– mondta Richards a People-nek arról, hogy az n betűs szót használta, hozzátéve, hogy természetesen nem rasszista, és nincs baja a feketékkel. 

Majd úgy folytatta, „a düh elég nagy erő. De megtörtént. Ahelyett, hogy elfutottam volna előle, inkább belevetettem magam a mély vízbe, és megpróbáltam tanulni belőle. Nem volt könnyű. A válságmenedzserek azt akarták, hogy kárelhárítást végezzek. De ami engem illet, a kár bennem volt”. 

Megjegyezte, hogy az elmúlt 17 évet „mélyelemzéssel” töltötte, hogy rájöjjön, honnan eredt a benne lévő sok düh, és rájött, hogy belső bizonytalanságából fakad. Bizonytalanságai miatt még azt az ajánlatot is visszautasította, hogy csillagot kapjon a Hollywoodi hírességek sétányán, mert „nem érezte, hogy megérdemelné”. 

Richards memoárja június 4-én jelenik meg. 

(Borítókép: Michael Richards 2024. április 30-án. Fotó: Matt Winkelmeyer / WireImage)