2024. július 1. 18:00
Franciaország 1
Belgium 0
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00 ÉLŐ
Portugália 0
Szlovénia 0

Letaszították a trónról az Eiffel-tornyot, ez az épület lett a turisták kedvence

GettyImages-668600125
2024.06.29. 18:12
Amikor ikonikus épületekről beszélünk, kétségkívül a magyar Országház, a párizsi Eiffel-torony vagy éppen a londoni Big Ben jut eszünkbe, mégsem ezek közül került ki a legnépszerűbb látványosság. Legalábbis ami a TripAdvisor összevetését illeti, ahol ezúttal egy New York-i épület lett az aranyérmes.

Amikor úti célt választunk magunknak, kétségkívül sok tényezőt kell figyelembe vennünk, ezek között azonban a megfizethetőség mellett leginkább az foglalkoztatja az utazókat, hogy egyáltalán mit tudnak megtekinteni a kiválasztott városban. 

Emiatt nem is meglepő, hogy a római Colosseum vagy a párizsi Eiffel-torony sokak számára bakancslistás úti cél, de úgy tűnik, népszerűségük megkopott az elmúlt időszakban. 

Legalábbis a TripAdvisor idei összevetése szerint minden bizonnyal, ugyanis az utazási vállalat 2024-es Traveller’s Choice Awards díjátadóján

az Empire State Buildinget választották a bolygó legnépszerűbb turisztikai látványosságának.

A 102 emeletes felhőkarcoló így ezúttal a feljebb említett két monumentális épületet is sikeresen túlnőtte. 

A Manhattan legikonikusabb, 1931-ben elkészült épületében tett látogatást a kategória legjobbjának a felhasználók által generált tartalommal foglalkozó oldalak éves jelölései alapján választották meg, és emellett azt is figyelembe vették, hogy több mint 100 ezer vélemény érkezett be a TripAdviserhöz az épületről, amelyek átlagosan 4,5-ös értékelések voltak az elérhető maximális 5 csillagból.

Az Empire State Building és az Eiffel-torony mögött, amely a második helyet szerezte meg, a hollandiai Anne Frank-ház, a barcelonai Sagrada Família és a Kajmán-szigetek Kajmán-kristálybarlangjai találhatók. A párizsi Louvre összesítésben csak a hetedik lett, amelyet a római Colosseum is csak egy hellyel előz. 

A díjazott élmények között hazánk is előkelő helyen végzett, a „Budapesti Duna-körút svédasztalos vacsorával, előadásokkal és zenével” nevű program a nyolcadik helyen végzett.  

(Borítókép: James Harrison / Getty Images Hungary)