Újabb rejtélyes kérdés merült fel Matthew Perry halálának ügyében

2024.07.04. 11:46
Továbbra is maradtak megválaszolatlan kérdések Matthew Perry halálának ügyében. A színész mesés vagyont halmozott fel az évek alatt, azonban a hagyatéki eljárásban alig másfél millió dollárt találtak a bankszámláján. Jonathan Forster hagyatéki ügyvéd szerint a Jóbarátok egykori sztárja előre gondoskodhatott a vagyonáról.

Matthew Perry összesen 120 millió dolláros nettó vagyont halmozott fel az évek alatt, azonban halála után rejtélyes módon csak másfél millió dollárt találtak a bankszámláján.

A People magazin szerint joggal merül fel a kérdés, hogy vajon hová lett a színész többi pénze. Jonathan Forster hagyatéki ügyvéd a People kérdésére elmondta, hogy Perry hagyatéki eljárása még tart.

Az ügyvéd szerint nem lehet tudni, hogy Matthew Perrynek pontosan mekkora vagyona volt. Az összeg valószínűleg soha nem lesz nyilvános.  

Megjegyezte, hogy a színész úgy végrendelkezhetett, hogy mindene a vagyonkezelésében maradjon, így az összes pénzét az Alvy Singer Living Trust nevű vagyonkezelő szervezetébe utalhatta át. Perry emellett azt is el akarta kerülni, hogy értékeit és végrendeletét nyilvánosságra hozzák. Hozzátette, hogy a színésznek két háza is volt, ám egyik sem volt a nevén. 

Matthew Perry súlyos drogproblémákkal küzdött

A Jóbarátok egykori sztárja 2023. október 28-án, 54 éves korában halt meg. A hatóságok először balesetnek nyilvánították az esetet, majd tavaly decemberben a boncolásból megállapították, hogy a színész szervezetében annyi ketamin volt, mint egy kórházi altatásban lévő betegében. A halottkémek azt is megállapították, hogy a szervezetében opioidszerű buprenorfin is volt, aminek hatását a halálában szerepet játszó tényezők közé sorolták.

Kiderült, Perry ketamininfúziós terápiát kapott, mielőtt meghalt, az utolsó kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A ketamin azonban nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb. A ketamin az opioidszerű buprenorfinnal keveredve halálos dózisnak minősült.

A színész 2022-ben megjelent memoárjában egyébként kitért a ketaminra, megemlítve, hogy nem szereti a szert, mivel amikor egy svájci rehabilitációs intézetben kezelték vele, úgy érezte, haldoklik tőle. Sőt, kijelentette, hogy a ketamin nem neki való, mivel a kezelés másnapján rosszul érezte magát a szertől.

Perry a halála előtt 19 hónapon át azt vallotta magáról, hogy tiszta. Azonban annak fényében, hogy milyen sokáig táncolt pengeélen a függőségei miatt, és hányszor esett vissza, többen is kétségbe vonhatták, hogy valóban képes lehetett-e örökre letenni róluk. Három bennfentes elmondása szerint ugyanis Perry mindenkinek a képébe hazudott, és a leszokás csak egy jól időzített marketingfogás lehetett: annak érdekében hazudhatott, hogy minél többen vegyék meg a könyvét.