Beindult a szájkarate Schiffer András és Pottyondy Edina között

2024.07.10. 16:38
Schiffer András ügyvéd sem hagyta szó nélkül Pottyondy Edina véleményét. Az influenszer kedden sz**házinak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. Az LMP alapítója részletesen kifejtette, hogy a tartalomgyártónak miért kellett volna árnyaltabban értékelnie. Pottyondy ugyanakkor úgy gondolja: Orbán Viktor kiérdemelte, hogy így nevezze.

Pottyondy Edina közösségi oldalán akadt ki kedden, miután Oroszország lebombázott az ukrán fővárosban egy gyermekkórházat. „A kijevi gyermekkórházat ért orosz csapás után Magyarország miniszterelnöke békemisszióról meg háborúpárti Európáról hadovál a Facebookon. Mit mondhat ilyenkor egy humorista? Talán csak annyit, hogy szégyen, hogy ez az utolsó szarházi vezeti az országunkat” – fejtette ki közösségi oldalán a tartalomgyártó.

Pottyondy véleményét Schiffer András sem hagyta szó nélkül. Az ügyvéd szintén egy Facebook-bejegyzésben írt arról: Európában egyetlen vezetőként Orbán Viktor vette a bátorságot, hogy meghallgassa a harcoló feleket. Schiffer András úgy látja, hogy Pottyondy Edinának árnyaltabban kellett volna megfogalmaznia a véleményét. 

Az erős kifejezésektől „csörög sűrűbben a kassza”

Schiffer András a sz**házi jelzővel kapcsolatban megjegyezte, hogy nyilvánosan soha nem illetett egyetlen magyar államfőt vagy miniszterelnököt sem ilyen jelzővel, függetlenül attól, hogy munkásságukról mit gondolt.

„Egyrészt azért nem, mert ők az én hazámat képviselik akkor is, ha ez nekem nagyon nem tetszik. Másodszor pedig azért nem, mert a jogállamiság védelme nem a brüsszeli panaszkodásoknál vagy a Szabadság téri jópofizásoknál kezdődik, hanem ott, ha önmagukért is tiszteljük a közös intézményeinket, függetlenül attól, hogy azokat éppen ki testesíti meg” – tette hozzá az ügyvéd.

Értem én, hogy nem az árnyalt értékeléstől, hanem az, úgymond, erős kifejezésektől keletkezik több kattintás és csörög sűrűbben a kassza, csakhogy a kormánypropaganda is pont ezen az elven működik

– hangsúlyozta Schiffer András.

Mint mondta, ha félreteszi az ízlésbeli fenntartásait, akkor érteni vélné, „ha mondjuk Hatvanpuszta, a magyar víz- és termőföldvagyonra telepített akkugyárak, a munkajog, a sztrájkjog leépítése, a foglalkozás-egészségügy szétverése, a szakszervezetek ellehetetlenítése, a szerződéssel engedélyezhető környezetszennyezés miatt nevezné egy influenszer utolsó szarházinak a miniszterelnököt”.

Hozzátette: „Európa keleti felében harmadik éve folyamatos az öldöklés, nem vagyunk túl távol sem a nukleáris eszkalációtól, sem egy ukrajnai nukleáris balesettől, s igen, most éppen egy gyerekkorházat ért rakétatalálat, s ehhez képest Európában egyetlen vezető veszi a bátorságot, hogy legalább meghallgassa a harcoló feleket, akkor ez a lépés bizony attól függetlenül méltó legalább is az árnyalt értékelésre, hogy ennek az egyetlen vezetőnek amúgy milyen hátsó szándékai vannak ezzel a manőverezésével” – hívta fel rá Pottyondy Edina figyelmét Schiffer András.

Pottyondy Edina szerint Orbán Viktor kiérdemelte

Az influenszer legújabb Facebook-bejegyzésében válaszolt Schiffer Andrásnak, akit a „Megafon ötödik hadoszlopának” nevezett. 

Köszönöm, András, a kioktatást, de az én hazámat képviselte már Szálasi, Rákosi, Kádár és Gyurcsány, és ha Orbán Viktor nem is a legrosszabb közülük, tisztelet maximum a szolgáitól jár neki. [...] Használtam ezen ügyek miatt is hasonló jelzőket Orbán Viktorra, sőt még száz dolgot tudok mondani, amiért kiérdemli. Nem azt írtam, hogy a képmutató háborús celebkedés miatt szarházi a Főni, hanem csak megállapítottam, hogy szégyen, hogy ez az »utolsó szarházi vezeti az országunkat«

– fejtette ki Pottyondy Edina.

A tartalomgyártó azzal folytatta: megdöbbentette, hogy Schiffer András szó szerint felmondta az orbáni propagandát. Pottyondy Edina arra is felhívta az ügyvéd figyelmét, hogy nem csörög a kassza Facebook-posztok” után. Mint írta, soha egy fillért nem kapott a posztjaiért, de a politikai véleménye miatt sem, viszont a vádaskodást nagyon ismerősnek tartja. Mondd csak ki nyugodtan! »Dollárbaloldal! Soros! Nemzetáruló!« – hisz már nagyon közel vagy″ – tette hozzá Pottyondy Edina. 

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré.