Fesztiválozás közben tartoztatták le Wiz Khalifát Romániában

2024.07.14. 12:56
Kábítószer-birtoklás miatt indult eljárás az amerikai rapper ellen, miután rágyújtott egy spanglira fellépés közben.

Wiz Khalifa szombaton lépett fel a román Beach Please fesztiválon, ahonnan rendőrök kíséretében távozott. A HotNews információi szerint ugyanis a színpadon gyújtott rá a füves cigijére a rapper, ám ez illegális a román jog szerint. 

A rendőrség megerősítette a hírt, miszerint egy amerikai férfi ellen eljárást indítottak, és Khalifánál 18 gramm kannabiszt találtak. A lap megjegyzi, hogy a rapper amellett, hogy lelkes fogyasztója a szernek, 2022-ben egy saját füves márkát is létrehozott Khalifa Kush néven.

A román lap kiemelte, hogy a rendezvényt egy közismerten kábítószer-ellenes influenszer alapította, ám a fesztiválon volt olyan művész, aki a szerek használata mellett tette le a voksát. A fesztivál első napján a trapper Candyboii énekelte el az „A B C D” című dalt, amely obszcén szavakat tartalmaz, és a drogokról és a „vénapöckölésről” szól.

A fesztivál hivatalosan július 10-én, szerdán kezdődött, és öt napon át tart, ezalatt három színpadon több mint 200 hazai és külföldi művész lép fel, és több mint 120 ezer látogatót várnak.