Az egykori álompár egy közösen vásárolt borászaton pereskedik

GettyImages-488794437
2024.07.21. 06:18
Brad Pitt és Angelina Jolie vitába keveredett a 2008-ban vásárolt francia borászat közös tulajdonjogával kapcsolatban, és a színész beperelte volt feleségét, amiért 2021 októberében a beleegyezése nélkül adta el a felét 67 millió dollárért.

Jolie most arra kéri Pittet, hogy „fejezze be a veszekedést”, és ejtse az ellene indított pert, hogy a családjuk „gyógyulhasson”. A hozzájuk közel álló források a Daily Mailnek arról nyilatkoztak, hogy a Fight Club sztárjának „nem áll szándékában” ejteni a pert − azt állítva, hogy Jolie csak azután tette meg a kérést, miután rájött, hogy nem áll olyan jól, mint korábban gondolta.  

Brad nem fogja ejteni ezt a pert − miért is tenné? Ez egy szokványos üzleti vita volt, de sajnos Angelina következetesen olyan személyes elemeket hozott be, amelyek válóperre valók

− árulta el egy bennfentes.

A lap forrása hozzátette: „Angelina arra kéri, hogy vessen véget a veszekedésnek, mintha ő lenne a béketeremtő. Ez nem más, mint hogy magát áldozatnak tüntesse fel. Ez nem egy veszekedés. Ez egy üzleti vita egy olyan ingatlan eladásáról, ami végül a gyerekeiké lett volna. Ez az ő örökségük volt, és ezt ő is tudja. Rájött, hogy már nem áll elég erős lábakon az ügye, és azt is tudja, hogy valószínűleg a bíróság utasítására ki kell majd fizetnie a pénzt. Az, hogy személyes ügyeket visz bele egy üzleti perbe, visszafelé sül el. Ez feltárta a gyengeségét, és mindkét fél számára bonyolultabbá tette az ügyet. Nem kellett volna ezt tennie.”

Egy másik, az ügyre rálátó forrás cáfolta, hogy „egyszerű üzleti vitáról” lenne szó.

Pitt az, aki beperli Angelinát, mégis azt hiszi, hogy azt mondhatja, hogy Angelina harcol ellene

– fogalmazott, hozzátéve: „Ő az, aki azt mondja, hogy a családjuk gyógyulására kellene koncentrálniuk, és a férfinak abba kellene hagynia az őt érő könyörtelen támadásokat, de a férfi nem hajlandó erre.  67 millió dollárra perelni őt, mert nem volt hajlandó aláírni egy titoktartási nyilatkozatot, amely leplezte a bántalmazását, nem egy »egyszerű üzleti vita«. Angelina csak békét akar, de a férfi eltökélt abban, hogy továbbra is harcoljon ellene, és mindenkit hibáztasson, kivéve saját magát, a mostani helyzetéért.

Az elhidegült párnak – akik 2004-ben ismerkedtek meg a Mr. és Mrs. Smith forgatásán, mielőtt 2014-ben összeházasodtak – hat közös gyermeke van: a 22 éves Maddox, a 20 éves Pax és a 16 éves Knox, valamint a 19 éves Zahara, a 18 éves Shiloh és a 16 éves Vivienne. 2016 szeptemberében adták be a válókeresetet.

Pitt azzal vádolta Jolie-t, hogy megszegte az adásvételi megállapodásukat, miszerint nem adhatja el a borászatot harmadik félnek anélkül, hogy a másiknak elővásárlási jogot kínálna, amikor 2021-ben eladta a Chateau Miravalban lévő 50 százalékos részesedését az orosz oligarchának, Jurij Sheflernek. A színész, aki jelenleg Ines de Ramon modellel jár, kérte az adásvétel érvénytelenítését, valamint pénzbeli kártérítést és jogi költségeket követelt. 

Amikor az akkori pár megvásárolta az 1200 hektáros borászati vállalkozást és birtokot, Pitt 60 százalékos, míg Jolie 40 százalékos részesedést szerzett. Pitt milliókat ölt bele a birtokba, meglovagolva a rozéhullámot, és bővítette az üzletet, aminek köszönhetően az eladások 300 százalékkal nőttek. Hamarosan a 60 millió dollárért vásárolt birtok értéke megközelítette a 164 millió dollárt.

Az esküvőjük idejére Jolie „abbahagyta a befektetést” a korábban benyújtott bírósági feljegyzések szerint − amit ő tagadott. Mégis Pitt 2013 decemberében nászajándékként átruházta rá a részesedése 10 százalékát „1 euró összegért”, így 2014. augusztusi házasságkötésük idejére már 50-50 százalékban egyenlő partnerek voltak. 

Jolie azt állítja, hogy azért lépett vissza a megállapodásuktól, mert Pitt arra kérte, hogy az üzlet részeként írjon alá egy titoktartási nyilatkozatot, amely állítólag megakadályozta volna abban, hogy beszéljen a visszaélési vádakról, beleértve a 2016 szeptemberében a magángép fedélzetén történt incidenst is. A csapata ezt úgy jellemezte, hogy volt partnere „lelkiismeret nélküli” kísérletet tett arra, hogy „irányítsa őt” a szakításuk után.

Egy Pitthez közeli forrás később a People-nek elmondta: „Brad a Miravalhoz szigorúan kapcsolódó kölcsönös titoktartási nyilatkozatot kért a pénzügyi információkkal és a márka védelmével kapcsolatos aggodalmak miatt, ami az ilyen típusú tranzakcióknál szokásos.” Jogi csapata azt állította, hogy Jolie „fegyverként használta” a titoktartási nyilatkozatot, és mindössze hat hónappal később, a válásukról szóló tárgyalások részeként arra kérte Pittet, hogy írjon alá egy szélesebb körű titoktartási nyilatkozatot.

Egy még májusban nyilvánosságra hozott ítéletében Lia Martin bíró arra kötelezte a színésznőt, hogy mutassa be az összes nyomtatványt, amit ő javasolt, vagy amit mások javasoltak neki, függetlenül attól, hogy véglegesítették-e vagy megegyeztek-e.

A hét elején Jolie ügyvédje, Paul Murphy azt mondta:

Amikor Angelina ismét arra kéri Pitt urat, hogy vessen véget a veszekedésnek, és végre a családjukat a gyógyulás felé vezető, tiszta útra terelje, hacsak Pitt úr nem vonja vissza a keresetét, Angelinának nincs más választása, mint megszerezni a szükséges bizonyítékokat, hogy bebizonyítsa állításainak valótlanságát.

A legújabb dokumentumok, amelyeket Pitt nevében nyújtottak be Jolie legújabb kérvénye ellen benyújtott kifogásként, felsorolják, hogy milyen bizonyítékokat szerezne be.  Ezek közé tartozik „minden olyan terápia, amelyet 2016. szeptember 14. és 2018. december 31. között önként vállalt, az alkoholfogyasztása 2008-tól 2021-ig, a repülést követő szúrópróbaszerű drog- és alkoholtesztjei, a repüléssel kapcsolatos, különböző kormányzati szervekkel folytatott kommunikáció, valamint a felek válóperének bizalmas iratai”.

„Ezek a kérések nem a releváns bizonyítékok feltárására irányulnak, hanem inkább arra, hogy zavarba hozzák Pittet és/vagy előítéletessé tegyék a tényfeltáró bíróságot, amit a kaliforniai törvények nem engedélyeznek” − olvasható a dokumentumokban. Az elhidegült házaspár nyolc éve tartó válása, amelynek során háborúban álltak a gyermekeik felügyeleti joga miatt, még nem zárult le. Jogilag egyedülállóak. 

Jelenleg Magyarországon tartózkodik Brad Pitt

Nemrég Magyarországra érkezett a kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, filmproducer, mivel a 39. Formula–1-es Magyar Nagydíj közben tovább forog a főszereplésével készülő Forma–1-es film, az F1, amelyet az Apple produkciós cége készít.

Mint azt korábban jeleztük, 2025-re várhatják a nézők Joseph Kosinski új filmjét, az F1-et, amelyben Brad Pitt játssza a főszerepet. A Top Gun: Maverick rendezője mellett annak forgatókönyvírója is tevékeny részt vállal az alkotás elkészültében.

A film producere az Apple és maga a Formula–1 lesz, forgalmazója pedig a Warner Bros. Pictures. A filmben Brad Pitt egy pilótát alakít, aki szeretné visszaszerezni egykori dicsőségét a pályán. Egy újonccal kerül egy csapatba, akivel megcélozzák a bajnoki címet. Brad Pitt társát Damson Idris játssza, de rajtuk kívül Kerry Condon, Javier Bardem és Tobias Menzies is szerepel az alkotásban.

A forgatókönyvet a korábban szintén a Top Gun: Mavericken dolgozó Ehren Kruger írta, míg a zenéjét a világhírű Hans Zimmer szerezte.

A FILM FORGATÁSA NEM HALADT ZÖKKENŐMENTESEN, TÖBBSZÖR ELHALASZTOTTÁK A SZÍNÉSZEK SZTRÁJKJA MIATT.

A projekt büdzséje már meghaladja a 300 millió dollárt, így az egyik legdrágább alkotás lehet, akárcsak a Mission Impossible: Leszámolás vagy az Avatar.

A film első kedvcsináló előzetese alább tekinthető meg:

(Borítókép: Brad Pitt és Angelina Jolie 2014. május 8-án Londonban, Angliában. Fotó: Fred Duval / FilmMagic / Getty Images)