Elképesztő összegért talált új gazdára Leia hercegnő bikinije

2024.07.28. 14:37
Mintegy 175 ezer dollárért talált talált gazdára egy árverésen az a bikini, amit a néhai Carrie Fisher viselt a Csillagok háborúja: A jedi visszatér című filmben.

A 175 ezer dollárért elkelt Star Wars-jelmez a filmtörténet egyik leghíresebb ruhája. Tartalmaz egy bikinifelsőt, bikinitányérokat, csípőgyűrűket, egy karperecet és egy karkötőt. Fisher, aki Leia hercegnőt alakította a filmekben, azt mondta, azt hitte, hogy George Lucas rendező „viccel”, amikor megmutatta neki a bikinit.

Az NPR-nek egy hónappal a 2016-ban bekövetkezett halála előtt adott interjúban elmondta, hogy „majdnem meztelennek érezte magát, ami nem egy stílusválasztás számomra”, hozzátéve, hogy „nagyon ideges” lett tőle. A színésznő azt is elárulta, hogy a forgatás alatt „Nem voltak megengedett ráncok, így nagyon, nagyon mereven egyenesen kellett ülnöm”.

A BBC beszámolója szerint az első Star Wars-film forgatásán használt miniatűr Starfighter repülőgépet 540 millió forintért (1,5 millió dollár) adtak el. Az eladást lebonyolító Heritage Auctions szerint a tárgy egyike annak a két forgatási miniatűrnek, amelyet a produkcióhoz készítettek.

Nem csak a Star Wars forgatási kellékei kelendőek

A Harry Potter és az azkabani fogoly című filmben Daniel Radcliffe által használt pálca 18 millió forintot (52 000 dollár) ért, míg egy Thor-filmből származó kalapács kelléke 29 millió forintot (81 000 dollár) ért. Egy Macauley Culkin által az első Reszkessetek betörők című filmben viselt ruhát pedig 17 millió forintért (47 500 dollárér) adtak el.