Mindenkit maga mögé utasított Azahriah a legértékesebb celebek listáján

2024.07.31. 10:43
Azahriah mindenkit maga mögé utasított a Forbes 2024-es celeblistáján, ahol még mindig a dobogó felső fokát tapossa Sebestyén Balázs és Majka, valamint olyan debütálók léptek elő, mint Krausz Gábor vagy Jákob Zoltán, de olyan újrázók is, mint Borbás Marcsi és D. Tóth Kriszta.

Kiderült, kik a legértékesebb magyar celebek 2024-ben: a Forbes közzétette az idei celeblistáját, amely szerint Azahriah előzte Balázst, Majkát és még 29 hírességet. 

A Forbes tizenegyedik alkalommal rangsorolta a legértékesebb magyar celebeket üzleti és márkaértékük alapján. A vizsgált hat kategóriából (ismertség, láthatóság, kedveltség, hitelesség, pénzteremtő képesség és online jelenlét) hármat is Azahriah nyert, aki tavalyhoz képest 22 helyet ugorva lépett a dobogó legfelső fokára. 

Igazi Z generációs celeb. Úgy tudott üzleti értéket kovácsolni a nevéből, tehetségéből, hogy közben minden szabályt felrúg a piacon. A lista többi szereplőjével szemben ő nincs rászorulva interjúkra, fizetett posztokra, arra bólint rá, amiben valós értéket lát. Éjfélkor a semmiből dobhatja ránk új albumát, és másnap mindenki arról beszél, ilyen széles körben itthon erre senki nem képes

– írta Azahriah-ról Vaszkó Iván, a legértékesebb magyar celebek lista szerkesztője. 

Azahriah a leghallgatottabb magyar előadó a Spotifyon, akár ötvenmilliót is elkérnek egy koncertjéért, Tisza-kollekcióját pedig pillanatok alatt kapkodták el, jelenleg pedig mozifilm készül róla. Történelmi, Puskás Stadionban 2024. május 24-én adott tripla tripla koncertjét nettó 2 milliárdos bevétellel zárta a csapata. Azahriah-t mintegy kétmillióan követik a közösségi médiában, az utóbbi évben pedig a nyomtatott bulvársajtóban is az egyik legtöbbször címlapra került név volt.

Balázs és Majka még mindig nagyot megy

A Forbes azt írja, hogy a második helyre befutó Sebestyén Balázs két év után előzte meg Majkát, és ő az ország legismertebb híressége. Nemrég pedig DJ Oti néven töltötte meg a siófoki Plázst, szinte egyetlen nap alatt elkeltek a jegyek. Majka pedig huszonkét évvel a ValóVilág után is az egyik legtöbbet látható celeb, az őt felfedező csatornához visszatérve hamarosan az X-Faktor mentoraként kerül képernyőre.

Tavalyhoz képest kilenc helyett ugrott előre a negyedikig a Valmar, Marics Peti és Valkusz Milán duója, akiket a koncerteken és a közösségi médiában is tömegek figyelnek. 

Palvin Barbara hatodikként idén az eddigi legjobb listás helyezését érte el. Rúzsa Magdi pedig két évig tartott harmadik helyéhez képest, most lejjebb zuhant, a hetedik helyre. Meglepetés azonban Geszti Péter a kilencedik helyével, aki hosszú idő után került újra a listára.

Debütál ugyanakkor Krausz Gábor a tizedik helyen, aki az elmúlt egy év leggyakoribb címlapszereplője volt, és valószínűleg a válásával került a reflektorfénybe. Jákob Zoltán majdnem kétmilliós közösségimédia-birodalmat verbuvált magának, amely a tizennegyedik helyig repítette, T. Dannyt, mint a lista többi celeb zenészét, szintén az online jelenlét húzta fel, ezúttal a huszadik helyig. A legkedveltebb celeb még mindig Borbás Marcsi a tizenharmadik hellyel, a Kertem YouTube-sorozat és termékcsalád arcaként, a leghitelesebb pedig DTK, vagyis D. Tóth Krisztina, a WMN alapítója, a magyar média egyik legbefolyásosabb nője a huszonharmadik helyezéssel. Csobot Adél jócskán visszaesett a tavalyi kilencedik helyhez képest, a huszonegyedik helyre, Hosszú Katinka pedig tizennyolc helyet zuhant, a huszonnegyedik helyre. A legértékesebb harmincból idén olyan nevek szorultak ki, mint Alföldi Róbert (2014-ben és 2015-ben még első volt), Tóth Gabi vagy Stohl András.

Íme a harmincfős lista felső tízese, zárójelben a tavalyi helyezést jelöljük:

  1. Azahriah (23.)
  2. Sebestyén Balázs (2.)
  3. Majka (1.)
  4. Valmar (13.)
  5. Ördög Nóra (4.)
  6. Palvin Barbi (12.)
  7. Istenes Bence (5.) és
    Rúzsa Magdi (3.)
  8. Geszti Péter (visszatérő) 
  9. Krausz Gábor (új)