Bármelyik nap érkezhet a vádemelés Matthew Perry halálának ügyében

2024.08.06. 19:28
Akár gondatlanságból elkövetett emberölés vádja is felmerülhet Matthew Perry amerikai színész halálának ügyében. A The US Sunnak nyilatkozó ügyvéd szerint napok kérdése, hogy megtörténjen a vádemelés.

Hamarosan büntetőeljárást indíthatnak Matthew Perry halálának ügyében, aminek során több embert is felelősségre vonnak – jelentette ki Tre Lovell ügyvéd a The US Sun napilapnak nyilatkozva.

Bármelyik nap érkezhet a vádemelés. Ez a nyomozás már régóta folyik, és most kezdenek kiszivárogni a hírek, valószínűleg szándékosan

– fogalmazott Lovell, aki szerint „névtelen bűnüldözői források” nem fognak kiszivárogtatni dolgokat az üggyel kapcsolatban, hacsak nem akarnak vádat emelni. Az ügyvéd azokra a hírekre utalt, amelyek bejárták a világsajtót, miszerint a Jóbarátok sztárjának halála ügyében több embert is megvádolhatnak.

A People ugyanakkor azt írja, hogy a vádemelés ügyében a végső szó az amerikai ügyészségé lesz. Eközben Tracy Walder, a CIA és az FBI egykori különleges ügynöke a Page Sixnek elmondta, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádja is felmerülhet, ami akár öt évig terjedő szabadságvesztést is maga után vonhat – írja a Mirror.

Mint megírtuk, a színész szervezetében annyi ketamin volt, mint egy kórházi altatásban lévő betegében. A halottkémek balesetnek minősítették a történteket, és megállapították, hogy Perry szervezetében opioidszerű buprenorfin is volt, aminek hatását a halálában szerepet játszó tényezők közé sorolták.

Kiderült, hogy a színész ketamininfúziós terápiát kapott, mielőtt meghalt, az utolsó kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A ketamin azonban nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb. A ketamin az opioidszerű buprenorfinnal keveredve halálos dózisnak minősült.

Matthew Perry 2023. október 28-án éjjel halt meg Los Angeles-i otthonában.