18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Még a férje nagymamáját is megölte, hogy megszerezze a gyerekét

2024.08.29. 15:08
Olykor rettenetes dolgokat követnek el az emberek a saját társukkal szemben, és gyakran ezek az elkövetők nem is szeretnék, hogy felelősségre vonják őket a tetteikért. A Netflix legújabb sorozata drámai epizódokkal igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy ha nem hiszünk a saját vagy rokonunk megérzésében a választottunkkal kapcsolatban, azért akár az életünkkel is fizethetünk.

Többféle bántalmazó létezik, ha a párkapcsolatokról van szó: lehet valaki szerető partner és beteges hazudozó, barátságos és félelmetes, de halk és kontrollmániás is, amit hónapokon vagy éveken keresztül leplezni tud az elkövető. A Netflix legújabb, A legrosszabb ex című sorozata négy órán át igyekszik bemutatni négy bántalmazáson átesett ember történetén keresztül, hogy a bántalmazásnak több arca is lehet.

A műsort rendező Cynthia Childs – akinek hasonló stílusban készült, lakótársak történetét bemutató sorozata tarolt a streamingszolgáltatónál – három nő és egy férfi párkapcsolatait idézi fel. 

Akikről sejtették, hogy valami nincsen rendben

A történet egyik főszereplőjével kis híján végzett akkori barátja, Ben Foster, amikor a barátnője rátalált. Justine-t a barátai figyelmeztették, hogy új kedvese erőszakos lehet, ezért szakítson vele minél hamarabb. A nő így is tett, de már késő volt, és a harcképzett férfi majdnem megölte. Ben Foster a történtek miatt menekülőre fogta, több mint egy hétig tartó hajsza után visszatért Justine házának pincéjébe, hogy ott bujkáljon a rendőrök elől.

Az üldözési mániás férf korábban két barátnőjét is kegyetlen módon verte félholtra, egyikük a rendőrségtől is segítséget kért, de az egyenruhások nem foglalkoztak akkor a férfival. Ben Foster végül saját magát lőtte le, hogy elkerülje a felelősségre vonást. 

Amanda és Kevin szerelmének csak egy ember nem örült igazán, Amanda húga. A fiatal nő úgy érezte, a férfi nem mutatja az igazi arcát nővére felé, ezért az egész családot óva intette tőle. A rokonok azonban nem tágítottak mellőle, csak akkor, amikor Kevin kezet emelt a feleségére. Amanda ekkor már válni készült, és ez a tény nagyon felbosszantotta a férfit. Egészen odáig ment, hogy egy második alkalommal már kegyetlenül megverte a nőt.

Egy nap azonban kopogtattak Amanda házának ajtaján, és a késő esti látogató tüzet nyitott az előszobában álló nőre. Csakhogy az nem Amanda volt, hanem a húga. Hónapokkal később derült csak ki, hogy Kevin felbérelte az unokatestvérét és egy 15 éves lányt pár százezer forintnak megfelelő dollárért, hogy végezzenek a volt feleségével.

Örült nekik az egész család

Seemona igazi elfoglalt nő volt, aki egyszerre próbált helytállni a munka világában, és közben egyedül nevelte a lányát. Ezért is imponálhatott neki, hogy az éttermébe belépő, magát rendőrként bemutató Jerry felajánlotta a segítségét az üzlet körül. A rózsaszín álomból azonban egy telefonhívás ébresztette fel, amikor egy nő közölte vele, hogy ő Jerry felesége és a férfi nem is rendőr. Seemona szakított szerelmével, de az nem fogadta jól a nő döntését, először megütötte, majd megerőszakolta.

Seemona feljelentette Jerryt a rendőrségen, de még a tárgyalás előtt elvitték a nőt a rendőrök, mert biztosra vették, hogy súlyos bűncselekményeket követett el. Az egyedülálló nő nem tarthatta a kapcsolatot a lányával hét hónapon át, eközben ötven év börtönnel fenyegették a tettéért. Végül kiderült, hogy az egész mögött Jerry állt, és az elkövetett bűncselekményekért hosszú évtizedekre börtönbüntetésre ítélték.

Eric előbb ismerte meg anyósát, mint annak szerény, visszahúzódó természetű lányát, Rosát. A fiatal, mérnökként dolgozó nő azonnal elbűvölte a férfit, aki rövid idő után fel is tette neki a nagy kérdést. Az esküvőnek a leginkább Eric nagymamája örült, a család többi tagja, bár osztozott boldogságban, tartott a nőtől, de egyikük sem akarta elmondani Ericnek. A kapcsolatuk azonban még a közös kislányuk első születésnapja előtt zátonyra futott, miután a férfinek elege lett Rosa érzelmi manipulációjából.

A házaspár nem vált el szépen, sőt többször is összecsaptak a bíróságon, amikor a lányuk felügyeletéért harcoltak. A történetüknek egy haláleset, Eric nagymamájának a meggyilkolása vetett véget, amikor is kiderült, hogy Rosa és az anyja végzett a nővel, és a férfival is ez volt a tervük, hogy a kislánynak ne maradhasson más, csak az anyja, akihez kerülhetett volna.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.