Vádalkut kötött az ügyészséggel Matthew Perry egyik ketamindíler orvosa

2024.08.30. 19:27
Továbbra is öt ember ellen folyik nyomozás Matthew Perry, a Jóbarátok sztárjának halála ügyében. Ketten már bűnösnek vallották magukat a színész ketamin-túladagolásában való részvételben, az egyik ketamindíler orvos pedig pénteken áll bíróság elé, és ő lehet a harmadik vádlott, aki egy vádalku keretében elismeri bűnösségét a színész halálában.

A Matthew Perry halálával kapcsolatban megvádolt két orvos egyike pénteken jelenik meg a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ahol várhatóan bűnösnek vallja magát a ketamin nevű sebészeti érzéstelenítő forgalmazásában és terítésében – tudta meg a Daily Mail.

Az 54 éves San Diegó-i Mark Chavez a hónap elején kötött vádalkut az ügyészekkel,

és ő lenne a harmadik személy, aki bűnösnek vallja magát a Jóbarátok sztárja tavalyi halálos túladagolása után. Chavez beleegyezett, hogy együttműködik az ügyészekkel, akik a többieket is üldözik, köztük azt az orvost, akivel Chavezzel együtt dolgozott, hogy a színész által használt ketaminadagot előteremtse és leszállítsa Perrynek. A vádalku részleteit még nem hozták nyilvánosságra.

Az amerikai ügyészséggel szintén együttműködik Perry asszisztense, Kenneth Iwasama is, aki korábban elárulta, mik voltak Perry utolsó szavai. Elismerte, hogy segített a ketamin beszerzésében és beadásában, valamint Perry egyik ismerőse, aki elismerte, hogy kábítószer-kézbesítőként és közvetítőként tevékenykedett.

Mindhárman segítik az ügyészeket, miközben azok a főbb célpontok után nyomoznak: Salvador Plasencia orvos után, akit azzal vádolnak, hogy illegálisan adott el ketamint Perrynek a halála előtti hónapban, és Jasveen Sangha „ketaminkirálynő” után, aki a hatóságok szerint az a díler, aki a halálos adag ketamint eladta a színésznek.

Mindketten ártatlannak vallották magukat, és várják a tárgyalást.