Selena Gomez dollármilliárdos lett

2024.09.07. 09:24
Selena Gomez az Egyesült Államok egyik legfiatalabb self-made milliárdosává vált. Vagyona jelenleg 1,3 milliárd dollár, azaz csaknem 500 milliárd forint, melynek 80 százaléka a Rare Beauty sminkmárkában való többségi részesedéséből származik, de vannak befektetései egyéb vállalkozásokban is. A színésznő Instagram-bejegyzései sem hoznak keveset a konyhára: becslések szerint egy-egy bejegyzése 30 millió dollárt is érhet.

Selena Gomez hivatalosan is milliárdos lett: a népszerű színésznő nettó vagyona jelenleg 1,3 milliárd dollár, azaz 460 milliárd forint – írja a The Guardian.

A lap ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy pénzének „nagy részét” Gomez nem színészi és énekesi tevékenységének köszönhetően szerezte, hanem a 2019-ben alapított Rare Beauty nevű szépségápolási márkája tudta ekkorára hizlalni a bankszámláját.

Vagyonának 80 százaléka a sminkmárkában való többségi részesedéséből származik, de befektetett egyéb vállalkozásokba, ingatlanokba is, valamint zenészi, színészi és influenszer-tevékenységből származó bevételei is vannak, hiszen az Instagramon jelenleg harmadik helyen áll a legtöbb követővel bíró felhasználók sorában.

Értesülések szerint egy-egy bejegyzésével akár 30 millió dollárt is meg tud keresni.

Így a színésznő az Egyesült Államok egyik legfiatalabb self-made milliárdosává vált, ezzel olyan hírességekhez csatlakozva, mint Taylor Swift – aki tavaly ősszel lett milliárdos, köszönhetően világkörüli turnéja, az Eras Tour sikerének.