Milliárdos lett Taylor Swift

2023.10.27. 10:20
A Bloomberg elemzése szerint már 1,1 milliárdos nettó vagyonnal rendelkezik Taylor Swift, amit leginkább az idei nyárnak köszönhet, egész pontosan az Eras turnéjának – ami többek között az amerikai gazdaság fellendítéséhez is hozzájárult. A lap kiemelte, hogy Swift azon kevés művészek egyike, aki pusztán zenéje és teljesítménye alapján érte el a milliárdos státuszt.

Taylor Swift idén nyáron elindította az Eras nevű turnéját – amiből film is készült –, amit jövőre is folytatni fog. A turné csak az észak-amerikai jegyeladásokból 2, 2 milliárd dollárt hozhat, így minden idők legnagyobb bevételű turnéjává vált.

Az énekesnő kulturális jelenséggé vált, ami tovább növelte gazdasági befolyását. Azokban a városokban, ahol Swift fellépett, megugrott a tömegközlekedés utasforgalma, és a szállodák foglaltsága is az egekbe szökött. Santa Clara, az Észak-Kaliforniában található, technológiai szempontból gazdag város rövid időre Swiftie Clara lett.

Seattle-ben a táncoló Swift-rajongók olyan szeizmikus aktivitást okoztak, amely egy szeizmológus szerint egy 2,3-as erősségű földrengésnek felelt meg.

Taylor Swift mostantól csatlakozhat a művész milliárdosok soraihoz, akik közé Rihanna is tartozik. A Forbes szerint a barbadosi énekesnő 2021-ben lett milliárdos, és bár Rihanna már évek óta nem dobott albumot, ezt az időt azzal töltötte, hogy üzleti birodalmát építse a Fenty Beauty sminkcsaládjával és a Savage x Fenty fehérnemű-sorozatával.

Jay Z és Beyoncé 2017-ben érte el a mérföldkövet. A párosnak a zene mellett számos üzleti vállalkozásban is benne volt a keze.

„Taylor’s Version”

Az énekesnő 2019-ben kezébe vette az irányítást első hat stúdióalbumával kapcsolatban, és úgy döntött, újra felveszi őket, hogy azok ismét saját tulajdonai legyenek. Azóta négy album már elkészült, amelyek az albumok címe mellett a Taylors Version alcímet is viselik, és szintén nagyban hozzátesznek a popsztár bevételeihez.

Pénteken jelent meg legújabb újra felvett albuma, a 1989, mely eredeti megjelenésekor 2014-ben tíz Grammy-jelölést szerzett.