Liptai Claudia megszondáztatta Stohl Andrást

DSC 5808
2024.09.15. 06:24
Két élő show-val megy tovább a TV2 Sztárban Sztár All Stars című műsora ezen a hétvégén is. A múlt héten a 24-ből nyolcan estek ki, így most 16-an vágtak neki a 2024. szeptember 14–15-ei hétvégének, közülük 12-en mehetnek tovább. A két szombati kieső Király Linda és Hevesi Tamás volt, ma, vagyis vasárnap szintén ketten búcsúznak.

A szabályok kicsit változtak az előző adásokhoz képest, ezúttal ugyanis két négyfős csapatban mérkőztek meg egymással a Sztárban Sztár All Stars versenyzői: szombat este az első csoportban volt Hevesi Tamás, Oláh Ibolya, Tóth Gabi és Szabó Ádám, a másodikban Király Linda, Gubik Petra, Zámbó Krisztián és Peter Srámek.

Az első csapatból Szabó Ádám és Tóth Gabi, a másodikból Gubik Petra és Peter Srámek jutott tovább a zsűri pontjai és a nézők szavazatai alapján, a vigaszágon négy énekesnek újabb produkcióval kellett bizonyítania, hogy érdemes a folytatásra. Az újabb kör után a közönség Oláh Ibolyát és Zámbó Krisztiánt juttatta tovább, így Hevesi Tamás és Király Linda számára véget ért a verseny.

Vicces, érzelmes, tökéletes

Az énekes vetélkedőműsoroktól megszokott módon ebben az adásban is voltak vicces, érzelmes és tökéletes produkciók. A megható pillanatoknál a zsűritagok szeme nem egyszer könnybe lábadt, a vicces előadók maguk sem bánták, hogy rajtuk köszörülik a nyelvüket az ítészek, a két tökéletes produkciót pedig ezen az estén Gubik Petra szolgáltatta Janis Joplinként, illetve Oláh Ibolya, aki a 4 Non Blondes legismertebb dalát adta elő.

A zsűriben ismét régi motorosok ültek: Hajós András, Liptai Claudia, Stohl András és Lékai-Kiss Ramóna.

Közülük messze Hajós András volt a legszellemesebb,

és érdekes volt látni, ahogy az egy generációhoz tartozó férfiak (Hevesi, Stohl és Hajós mellett a műsorvezető, Till Attila) mennyire másképp élték meg és reagálták le az idő múlásáról szóló poénokat. Visszafogott stílusával Hajós volt a legszórakoztatóbb, azt pedig egyenesen megható, amilyen alázattal Hevesi Tamás részt vett a küzdelemben.

Hombártest és alkeszláb

Hevesi Tamásra bízták a feladatot, hogy beindítsa a show-t, az első négyesből tehát ő lépett először színpadra, Elvis Presley bőrébe bújva. Egy fekete, bőrhatású lebernyeget adtak rá, és ez máris az élcelődés céltáblájává tette: Tilla egy pankrátorhoz hasonlította, Hajós szerint pedig úgy nézett ki, mint egy genderváltás előtt álló batman. Liptai Claudia a nevetések közepette is megfogalmazta azt, amit egyébként mindannyian gondoltak, hogy mennyire szeretik és tisztelik őt, és Hevesi is partner volt a mókában.

Másodiknak Oláh Ibolyát láthattuk, aki Bryan Adams Summer of ’69 című dalát adta elő, fergeteges mulatságnak ágyazva meg, hogy vajon mi is az a 69. „Valaki mondja már meg” – nézett körül tanácstalanul Tilla.

Fordított szexpóz

– sietett megadni a választ Stohl, Hajós a maga részéről pedig csak annyit tett hozzá, hogy ő 69-ben született. A zsűri megdicsérte Oláh Ibolya visszafogott előadását, amelyben jól hozta le a kanadai zenész stílusát, bár neki nem volt ennyi tetkója.

Tóth Gabi a vicces előadások számát gyarapította az erdélyi Open Stage Aranka, szeretlek című örök érvényű paródiáját parodizálva, és nem rejtette véka alá, mennyire élvezi a tájszólásban előadott nótát. Liptai Claudia szerint – az átalakítás után – Gabi „hombártestéből vékonka alkeszlábak” nőttek ki, Hajós nem is értette, hogyan kerültek az ő lábai az énekesnőre. Tóth Gabi önfeledt hülyéskedését a nézők is értékelték, egyenes ágon továbbjuttatták, ahogy az utána következő Szabó Ádámot is.

Szabó Ádám az első blokk záróprodukciójaként csalt könnyeket a nézők és a zsűri szemébe Balázs Fecó Maradj velem! című dalával – ehhez még egy nagymama története is hozzájárult, aki egy napon halt meg a legendás énekessel. Szabó alázattal kívánt tisztelegni Balázs Fecó emléke előtt, és ez sikerült is. A zsűriben a legőszintébb mondatokat Liptai Claudiától hallhattuk, aki ennél a produkciónál azt mondta, hogy Ádám egy jóképű fiú, Balázs Fecó viszont nem volt az, és a másfajta életút másképp jelenik meg az éneklésben is.

Utánozni az utánozhatatlant

Többször elhangzott a műsorban, hogy az utánozhatatlant kell utánozni, ilyen feladat elé nézett a második blokk első előadója, Király Linda is, akinek a brit popsztárt, Adelt kellett életre keltenie. Ez nem sikerült tökéletesre, a zsűri szerint azért, mert ehhez „le kellett faragnia magából” az énekesnőnek, akinek ezekkel a hangi adottságokkal nehezebb is egy ilyen műsorban részt venni. Lékai-Kiss Ramóna szerint izgult, majd hozzátette: „te magad vagy a csoda”.

Zámbó Krisztiánnál aztán nem fogták vissza magukat a zsűritagok, de maga Zámbó Krisztián sem, aki, miután elénekelte Rick Astley slágerét, még hasat is villantott.

Jól eltaláltad Rick Astley hangját, csak nem tudtál rajta énekelni

– mondta Hajós Zámbónak, aki, saját bevallása szerint, azért nem tudott sokat gyakorolni, mert a nyolcvanas évek sztárját utánozva úgy kellett énekelnie, mintha ásítana, ezért mindig elaludt. Zámbó Krisztián pont annyira volt vicces, amennyire egy ilyen műsorban kell, beleállt minden ugratásba, de nem tolta túl.

A két utolsó előadó volt a második négyes két továbbjutója: Gubik Petrát egy műorral próbálták csúnyábbá tenni, hogy hasonlítson Janis Joplinra, de ez teljesen mindegy is volt, mert úgy énekelte el a dalt, hogy felrobbant a hippikkel és vodkás üvegekkel teli színpad.

Énekelje ezt el utánad az, akinek két anyja van

– mondta Tilla, és a zsűri tagjai megegyeztek abban, hogy Joplin ezt a hangot nagyon sok alkohollal, cigarettával, és még ki tudja, mi mindennel érte el – amivel Petra nem. Ekkor hangzott el egy zavarba ejtő párbeszéd Liptai Claudia és Stohl András között: Liptai azt mondta, megszondázta, és Stohl nem ivott, mire Stohl így válaszolt: „Autóval vagyok.” Claudia mindezt nevetve kommentálta: „Mit jelent ez, ugyan már!”

A második négyesnél is az utolsó szám volt az érzelmeké: Peter Srámek Takáts Tamás bőrébe bújva énekelte el a Karthago együttes Elefántdübörgés című dalát, bár Hajós szerint jobban hasonlított korosztálya kedvenc labdarúgójára, Lisztes Krisztiánra. A produkció után felelevenítették a szám keletkezésének szomorú történetét: a Karthago egyik koncertjén szívinfarktust kapott és meghalt egy fiú, az ő emlékére született ez a dal.

A zsűri kettészakadt

A vigaszágra tehát Hevesi Tamás, Oláh Ibolya, Király Linda és Zámbó Krisztián jutott, nekik egy újabb produkcióval kellett meggyőzni a nézőket. Itt már nem volt idő többórás maszkmesteri munkára, mindegyikőjük a saját arcával és egy parókával jelenítette meg azt, akinek a dalát előadta.

Hevesi Tamás Thomas Andersként énekelte el a Modern Talking „Jomaha, jomaszó” című számát – ezt egy egész generáció énekelte így, Liptai Claudia is fonetikusan írta le magának. A zsűri itt rögtön ketté is szakadt, mert míg Liptai szerelmes volt Thomas Andersbe, és gyűlölte, hogy Nora feliratú medált hord a nyakában, addig Hajós magát a Modern Talkingot utálta, és 

még egy csókról is képes volt lemondani, ha a lány túlságosan rajongott az együttesért.

Ezek után Oláh Ibolya adta elő a 4 Non Blondes dalát rasztahajjal, kalapban, bakancsban, háromnegyedes kabátban, ahogy kell, a siker nem is maradt el. Hangban, kiállásban, megjelenésben is profi előadást láttunk.

Ezúttal nem kellett visszafognia magát a zsűrinek Király Linda produkciója után sem, hiszen a szőke hajkölteményben előadott Dolly Parton-dal szintén fergeteges volt, nem győzték dicsérni. Sajnos azonban ez sem volt elég a továbbjutáshoz, mert a nézők jobban értékelték Zámbó Krisztiánt, aki édesapja, Zámbó Jimmy egyik dalával állt a közönség elé. Őt és Oláh Ibolyát juttatták tovább, Hevesi Tamás és Király Linda búcsúzott. Ennek az adásnak a továbbjutói tehát:

  • Oláh Ibolya
  • Tóth Gabi
  • Szabó Ádám
  • Gubik Petra
  • Zámbó Krisztián
  • Peter Srámek.

Ma, vagyis vasárnap este pedig Tolvai Reni, Orsovai Reni, Vastag Tamás, Sipos Tamás, Oláh Gergő, Emilio, Pál Dénes és Puskás-Dallos Péter mérkőzik meg egymással, szinten két négyfős csapatban, és közülük is hatan jutnak tovább, így alakul ki a következő hét 12 fős mezőnye.

(Borítókép: Gubik Petra. Fotó: TV2)