Feketelistára került a Green Day

2024.10.01. 13:34
A zenekar frontembere a napokban igen erős kijelentést tett egy koncerten, ami miatt egész Las Vegas megorrolt rá, és már a dalaikat sem játsszák.

A Green Day zenekar sosem a visszafogott stílusáról volt ismert, azonban a szeptember 20-i, San Franciscó-i Oracle Parkban megrendezett fellépésükön az együttes frontembere, Billie Joe Armstrong átlépett egy határt. Az Independent közlése szerint számos beszámoló érkezett azzal kapcsolatban, hogy az énekes kikelt magából a színpadon, azt állítva: 

Nem fogadjuk el az olyan embereket, mint John Kib*szott Fisher, aki eladta az Oakland A.-t a k*rva Las Vegasnak. Utálom Las Vegast. Ez a legförtelmesebb szarfészek Amerikában.

A kijelentése egyébként arra utalt, hogy az Oakland Athletics baseballcsapat tulajdonosa, John Fisher áprilisban bejelentette, hogy a csapat átköltözik Las Vegasba, egy olyan stadionba, ami még fel sem épült. Ez a döntés ugyanakkor több szurkolóból is elégedetlenkedést váltott ki, már csak amiatt is, mivel a csapatot ideiglenesen a kaliforniai Sacramentóba helyezték át, egy kisebb bajnoki stadionba, ahol a következő három szezonban fognak játszani. 

Billie Joe Armstrong erős kijelentése ugyanakkor nem maradt „büntetlenül”, mivel két Las Vegas-i rádióállomás is úgy döntött, hogy feketelistára teszik a Green Dayt, így nem fogják játszani a dalaikat. Közéjük tartozik a KOMP 92.3 és az X 107.5. Utóbbi egy hosszabb nyilatkozatot osztott meg a közösségi oldalán, kiemelve:

Armstrong lázító megjegyzéseire válaszul az állomás azonnali hatállyal betilt minden Green Day-dalt. Armstrong átlépett egy határt a Las Vegas-iaknál. Búcsút mondunk a Green Daynek. Viszlát, Billie!

Bár az énekes nem reagált a történtekre, a rajongók csalódottságukat fejezték ki annak kapcsán, ahogy a szülővárosukról beszélt. Valószínűleg Armstrong Las Vegas iránt érzett utálatával okolható az is, hogy a Green Day utoljára 2004-ben koncertezett a városban.