A halottkém elárulta, milyen sérülések vezettek Liam Payne halálához

GettyImages-1189460217
2024.10.20. 06:17
A brit One Direction egykori énekese, Liam Payne tragikus halála továbbra is számos kérdést vet fel. A 31 éves sztár Buenos Aires-i szállodájának erkélyéről zuhant le, és a halottkém jelentése szerint több mint 25 sérülés nyomát fedezték fel a testén, amelyek mindegyike a nagy magasságból való zuhanással hozható összefüggésbe. Bár a hatóságok kizárták az idegenkezűséget, a szemtanúk zavart viselkedésről számoltak be. A People információi szerint Payne-t néhány nappal korábban egy másik hotelből is kitették, mivel magatartásával zavarta a vendégeket, és ittasnak tűnt.

Szerda este meghalt Liam Payne, miután lezuhant a hotelszobájának erkélyéről Buenos Airesben. A brit One Direction fiúbanda egykori 31 éves énekese a rendőrség közleménye szerint erős hallucinogén szer, kristály hatása alatt állt, amely pszichotikus rohamokat és hallucinációkat okoz – így könnyen lehet, ez vezetetett a tragédiához.

Az ugyan továbbra is kérdéses, hogy szándékosan vetette magát a mélybe, vagy baleset történt, de beszámolók szerint a balesetet megelőzően nemcsak a szóban forgó hotel halljában, hanem a halálesetet megelőzően már egy másik szállodában is zavartan viselkedett Payne – írja a People

A lapnak három forrás is azt állította, hogy az énekest néhány nappal a halála előtt kirúgták egy másik szállodából, a Palacio Duhau – Park Hyatt Buenos Airesből. Az egyik bennfentes szerint Payne-t azért szólították fel távozásra, mert „zavart volt, és viselkedésével zavarta a többi vendéget is, ráadásul ittasnak tűnt".

Mindez már komoly intő jel lehetett volna, ha tudnak róla – legalábbis ezt állítja Pablo Policicchio, a Buenos Aires-i Biztonsági Minisztérium kommunikációs igazgatója aki korábban azt mondta a People-nek , hogy a zenész vélhetően leugrott szállodai szobája erkélyéről.

A halottkém 25 különböző sérülést számolt össze Payne holttestén

Az előzetes boncolási jelentés kimutatta, hogy Payne halálához több sérülés vezethetett, ezt pedig az argentin Országos Büntető- és Büntetés-végrehajtási Ügyészség is megerősítette a People-nek.

Az ügyben eljáró halottkém a lapnak azt is elárulta, hogy a boncolás alkalmával 25 különböző sérülés volt összeegyeztethető a magasból való eséssel, de hozzátette, hogy az énekes fejsérülései önmagában is elegendőek lettek volna a halálához. Payne súlyos koponya- és mellkassérüléseket szenvedett, külső és belső vérzése volt, de a has és a végtagsérülései is hozzájárulhattak a halálához.

A hatóságok kijelentették, hogy nem találtak védekezésre utaló sérüléseket a testén, és semmi sem utal arra, hogy egy másik fél közrejátszott volna a tragédiában.

(Borítókép: NBC universal / Getty Images Hungary)